lørdag, december 13, 2008

Nu bæres lyset ind, stolt på din krone...

Det er Luciadag, men vi har desværre ikke set nogle optog i år. Det var lidt mere lige til i skoletiden, end det er nu. Da jeg sang i koret på Ingrid Jespersens (min skole) gik vi et par år Luciaoptog på Kommunehospitalet - mærkeligt at tænke på, at det snart er 10 år siden at hospitalet blev nedlagt... Nå, men vi gik altså optog gennem gangene, og jeg husker det som en stor oplevelse. Det var særligt rørende, når de ældre damer stille nynnede med og kneb en lille tåre. De Luciaoptog hører til blandt mine favoritjuleminder fra min skoletid. Gik du Luciaoptog som barn?

Kender du det - man skal til forskellige arrangementer her i december, og man skal bruge en værtindegaver. Gerne noget der ikke er en traditionel buket, men noget lidt hyggeligt. I dagens anledning blev værtindegaven tre honninghjerter pakket i hver deres celofanpose. Poserne blev derefter holdt sammen med en fin top; nemt og hurtigt.På vej hjem fra fødselsdag i dag besluttede Kristian og jeg at køre omkring Angolavej på Amager for at se på deres julelys. Der er godt nok mange! Et af husene havde et stort smukt grantræ med lys i, og det var virkelig smukt. Langt flottere end træet på Rådhuspladsen. Det var lidt skægt at være ude og se lysene, for vi var langt fra de eneste, der var kommet kørende for at se de mange julelys. På Angolavejs hjemmeside kan du se små videoklip med lysene, hvis du ikke lige selv har mulighed for at komme forbi Amager.

8 kommentarer:

Karina sagde ...

Jeg gik også Lucia som barn i folkeskolen, husker det tydeligt.
Nu arbejder jeg i institution og børnene har også gået Lucia der. Det er så hyggeligt.
Sød værtindegave.

Margit sagde ...

Rigtig sød værtindepakke. Jeg har aldrig selv gået Lucia, men i min tid som lærer har jeg adskillige gange været med til at arrangere det og selvfølgelig set det hvert år på skolen.

Thanni sagde ...

Jeg gik osse Lucia som barn, og det var nemlig rigtig hyg'ligt :)
..nu arbejder jeg på et plejehjem (demensafd.) og der er osse hvert år Luciaoptog. Det er en skøn oplevelse, at se hvordan det vækker genklang hos mange af vores beboere :)

Charlotte Ravn sagde ...

Jeg var aldrig med i lucia optogene i skolen, det var vist mest for de søde lyshårede piger og jeg lignede en dreng (og opførte mig også sådan hihi)
Super sød værtinde gave!

Dorit sagde ...

Jeg var også en enkelt gang med til at gå Lucia, ha-ha, jeg har ikke en tone i livet, og da vi gik ned gennem gangen i aulaen, hvor alle eleverne sad på hver side, kunne jeg selv høre, hvor frygtelig det lød, så det endte med, at jeg kun gik og mimede ! Men den sang er jo SÅ smuk, og jeg nyder når andre synger den. Mine tøser har også gået Lucia, da de på et tidspunkt sang i kirkekor, og Majken var et år Luciabrud, smukt !

Netti sagde ...

Hold da op en masse lys den vej har gang i. Sikke en elregning de må få :)
Rigtig sød værtindegave du har lavet.

Eva Dohn sagde ...

Det er en rigtig god ide med de posetoppe. Og det der lille filt rensdyr er bare for sødt :o)

Charlie sagde ...

Du kan tro jeg også gik lucia - endda dengang der var levende lys i både krans og hænder. Jeg gik på Institut Saint Joseph på Østerbro (den franske skole) og vi havde meget fine juletraditioner og flotte krybber i alle klasseværelser. Mine små spejdere blev også "misbrugt" til at hygge på hospitaler og plejehjem og ved det årlige julemarked i Esajaskirken. Vi havde ikke fine kjoler til dem, men jeg kunne noget med 4 sikkerhedsnåle og et lagen pr barn - så de så faktisk søde ud alligevel. =0)