onsdag, december 24, 2008

Glædelig jul

Først og fremmest vil jeg ønske jer alle sammen en fantastisk jul, hvor traditioner og oplevelser går op i en højere enhed. Min jul er allerede godt i gang og den ser ud til at blive lige så fin og god som de tidligere, men mere om det længere nede af siden. I hvert fald:

Glædelig Jul

Jeg optog meget gerne udfordringen om at at blogge hver dag frem til jul, og det har været en super udfordring, og jeg er rigtig glad for alle de søde kommentarer, jeg har fået gennem måneden. Jeg har fra jeg startede med at skrive blog aktivt, brugt den som en dagbog, og nu har jeg så en fin oversigt over december 2008. Jeg har besluttet at blogge dagligt frem til 1. januar for at få hele julen med. Det har også været rigtig hyggeligt at følge med hos de af jer, der også har blogget dagligt gennem julemåneden. Det er mægtigt at komme på besøg i jeres julerier og traditioner. Jeg glæder mig allerede til at følge med næste år. Hos Charlie findes denne søde award for at have gennemført julebloggeriet:

Som jeg indledte med, så er vi allerede gået i gang med julefestlighederne. Min morfar var født juleaftensdag, og han startede en familietradition med at invitere til morgenmad julemorgen. Da min morfar døde i 1989 overtog min onkel og hans kone traditionen. Oprindeligt startede vi klokken 6.30, fordi min morfar skulle på arbejde. Efterhånden er tidspunktet blev rykket og i år startede vi først klokken 8. Jeg kunne ikke forestille mig en juleaften, der ikke blev indledt med dette traditionsrige morgenbord.

Lys i morgenmørket

Julemorgen er løbende blevet et større og større arrangement, men det er altid rigtig hyggeligt. Min onkel gør meget ud af dekorationen på morgenbordet, og de sidste par år har der stået seks sølvfarvede rener på bordet samt diverse andet pynt:

Bordet lige inden gæsterne for alvor ankom.

Så begynder vi at blive bænket om julebordet.

En af de fine rener.

Vel hjemme igen har den stået på rosenkålspilning (det er også næsten en tradition efterhånden), og nu har jeg lige en absolut sidste øjebliksjulegave, der skal gøres færdig og en der skal pakkes ind. Klokken 17 kører vi over til mine forældre, og så er der dømt familiejuleaften, men mere om det i morgen. Hav en skøn juleaften.

7 kommentarer:

Diana sagde ...

Det ser da ud til at være en perfekt julemorgen tradition ! Her har vi også haft huset fuldt her til morgen, da vi har haft overnattende gæster, men det er heldgvis kørt igen, hehe - så vi kan få ladet op til i aften.

Rigtig Glædelig Jul til dig og dine, Cecilie

Karina sagde ...

Det er godt nok det flotteste julebord jeg nogensinde har set. Det må du godt rose din onkel og sige. Rogtog glædlig jul og godt nytår til dig og din familie.
Mange scraphilsener Karina

Charlie sagde ...

Sikken et julemorgenbord. FLOT og morsomt i fin kombination. 1000 tak fordi du var frisk på at blogge med - du har 100% fortjent awarden og jeg har NYDT at følge med og nyde dine fine ting og flotte fotos. Jeg fortsætter også julen ud. Rigtig GLÆDELIG familiejul til dig og din mand, som jeg jo så IRL dengang I var i "mit" teater her i Allerød.
Håber du får en masse dejlige gaver og at modtagerne sætter pris på dine fine hjemmelavede ting! Juleknus fra mig

Maribi sagde ...

Iiiih, hvor ser det bord flot ud, skønne rener, I forstår da at råhygge i familien:0)
Det har været en fornøjelse at følge din blog gennem julemåneden. Jeg ønsker dig og din familie en pragtfuld aften.

Ms. W sagde ...

Merry Christmas!

Karen sagde ...

Glædelig jul! Det har været en fornøjelse at følge med her i juledagene og jeg er sikker på at det bliver det ved med at være :)

Netti sagde ...

Sikke da en dejlig tradition at starte julen med. Og hold da op et lækkert bord..det er noget af det flotteste jeg længe har set!!