torsdag, december 25, 2008

Min juleaften

Jeg håber, at I alle sammen havde en fortryllende juleaften i går, samt at I fortsat nyder julen med familie og venner. Min juleaften var præcis, som den skulle være. Det er skægt, hvor meget glæde noget der er så traditionelt, næsten skemalagt, kan bringe. Jeg brugte eftermiddagen i går på at pakke et par pakker ind, samt lave et gavekortshæfte efter inspiration fra Charlotte Ravn. Klokken 17 kørte Kristian og jeg hjem til mine forældre. I min barndom kørte jeg til julemiddag sammen med min mormor og morfar; min morfar kørte bilen, mens min mormor og jeg talte juletræer med lys på. Vi havde hver vores side af vejen, og som jeg husker det, havde vi cirka 60 hver på en tur fra Hvidovre til Østerbro. Jeg talte også træer i går, og faktisk tror jeg, der er færre rigtige juletræer nu og væsentligt flere kæder, skilte med mere. Under alle omstændigheder havde jeg både den ene og den anden side af vejen, og jeg talte omkring 35 deciderede juletræer med lys på fra Nørrebro til Gentofte.

Bordet stod fint og klart til middagen. Det hele er holdt i rødt, guld og grønt - smukke klassiske julefarver.

Hele bordet med juletræet i ryggen.


Min plads ved bordet.


Bordet med juletræet i baggrunden.


Juletræet i al sin glans.


Et billede mere af vores træ.


Hos os spiser vi and juleaften, men det har udviklet sig sådan, at det stort set er vigtigere med grøntsagerne end anden. Vi var nødt til at forevige en tallerken, når den var "dækket" med lidt af alle retterne på bordet:

Min tallerken.


Madfotografering er en vanskelig kunstart.
Her er det min mors tallerken
og et forsøg på et Bon Appetit billede.Risalamande skal der selvfølgelig til
- min mor fandt mandlen.


Efter middagen var det tid til
at tænde lysene på træet.Det er måske svært at se så meget
- men det var flot irl.


Nogle af gaverne under træet.


Så er gavehøsten gået ind.


En stjerne i julenatten.

Gik din juleaften som du havde ønsket? Og kan man se billeder på din blog? Fortsat rigtig glædelig jul.

8 kommentarer:

Charlotte sagde ...

Det ser rigtigt hyggeligt ud. Skønne billeder! :-)
Vores juleaften var også hyggelig (hos svigermor i år). Og ja, man kan se et par billeder på min blog. Synes bare det var så svært at fotografere uden blitz.
Rigtig god 1. juledag til dig. Og tak for kigget indenfor i de hyggelige julestuer.

Jette / ma11edina sagde ...

Sikke nogle fantastiske flotte og stemningsfulde billeder. Sjovt med de gamle minder om at tælle træer...traditoner har heldigvis ingen alder, det er noget vi alle har lov til at holde fast i.
Her hos os er det ikke jul før vi har set Disneys juleshow ;-)
Rigtig glædelig jul.

lam sagde ...

det lyder som en rigitg hyggelig aften. man kan ikke se billeder på min blog(endnu ihvertilfælde) for ejg glemte helt at få taget ret mange. mit julebord var absolut ikke traditonelt men hold i sort sølv hvid og pink. Forsat rigtig glædelig jul til dig og din familie

Margit sagde ...

Vi havde en dejlig juleaften. Fik både and og steg... og ris a la mande. Yngste mand fik mandlen. Træet blev tændt mens vi ventede bag lukket dør. Dans om træet og gaveræs. Efter dette var der ro til lidt voksen hygge.
Og så skal vi alle ses igen i morgen til julefrokost. Dejligt.
Nyd de sidste juledage...

Netti sagde ...

Hvor er det et virkelig smukt træ!! Men HOV du lovede os at vise de tog-ornamenter du lavede tidligere år. Jeg vil se!! :)
Det ser ud til at have været en rigtig dejlig aften i havde igår :)

Charlie sagde ...

Sikke I har hygget - dejligt at kunne komme "hjem til mor og far" - det kan vores "unger" jo også - endda i deres barndomshjem, så det er jo hyggeligt. Jeps det var en fin aften- fotos må dog vente lidt, da jeg er ret sløj og ikke helt orker at tømme kamera osv. men en af dagene inden nytår kommer der nogle. Fortsat god juleferie. Ris a la mande med bling på - så har jeg set det med!!! =0)

Charlotte Ravn sagde ...

Så fik jeg endlig tid til en blogrundfart! Rigtig glædelig jul og godt nytår til dig og din familie, glæder mig til at følge med på din blog i det nye år!

Ida sagde ...

Det ser superhyggeligt ud og det lyder som om du haft en dejlig og hyggelig juleaften. Vores juleaften i England var også meget vellykket. Glædelig "bagjul" ;0)