søndag, december 07, 2008

Jul på skånsk

Bedre sent end aldrig - det gælder forhåbentlig også for dagens blog. Jeg har i hvert fald ikke har mulighed for at blogge før nu. Vi var som bekendt i Sverige med mine forældre, og det var en rigtig hyggelig tur. Jeg må med skam melde, at jeg ikke fik taget så meget som et eneste billede i Sverige; sådan kan det altså gå ind imellem.

Inspireret af denne uges Smagdommerne på DR3, startede Kristian og jeg formiddagen med en tur på Malmös Kunsthal, hvor vi så Electrohype 2008. Udstillingen viser forskellige computer- og elektronikbaserede kunstværker, og det var en fin og anderledes kunstudstilling. Hvis du skulle finde dig selv i nærheden af Malmö, så er det bestemt værd at lægge vejen forbi. Der er gratis adgang til kunsthallen, så der er intet tabt ved at kigge ind.

Fra udstillingen begav vi os ud i Malmös pulserende gader; der var gevaldigt mange mennesker i byen, og rigtig mange af dem talte samme sprog, som vi selv gjorde ;o) Kristian og jeg havde ikke rigtig noget, vi skulle shoppe, men jeg fik da handlet lidt Muji-produkter hos Åhlens.

Klokken 16 var vi programsat til at være på Ängavallen, som er et rigtig hyggeligt sted ikke langt fra Malmö. Mine forældre havde booket et rigtig fint værelse til os alle fire, og vi startede aftenen med kaffe og lidt kager. Efter et slag Carcasonne på værelset var det tilbage til hovedgården, hvor vi fik gløgg, inden vi satte os til bords. Buffeten var overvældende! Der var 16 forskellige slags sild, 6 forskellige slags laks, varme retter, charcuterilækkerier, ostebord og en stor dessertbuffet med lækker konfekt. Da Ängavallen er en økologisk gård var alt, vi fik at spise og drikke også økologisk. Og helt igennem delikat. Vi kan kun anbefale et week-endbesøg hos familien Nordström på Ängavallen. (Billedet er fra Ängavallens hjemmside).

Efter en lækker morgenbuffet kørte min far og Kristian retur til Danmark, mens min mor og jeg kørte til Burlöv Center for at handle. Vi fik lidt forskellige julesager med hjem, så det var som det skulle være. Jeg kørte min mor hjem for så selv at vende snuden mod Nørrebro. Det har været en dejlig week-end.

Jeg håber, at I har haft en dejlig decemberweek-end, og jeg vil naturligvis ønske jer en glædelig 2. søndag i advent. Også selvom vi uddelte adventsgaver i går aftes ;o)

8 kommentarer:

Charlie sagde ...

VELKOMMEN hjem fra hinsidan. Det lyder som et dejligt sted. Du (I) må have en god 2. søndag i advent. KH mig

Margit sagde ...

Jamen jeg vil også sige velkommen hjem.Det lyder til, at det har været en dejlig tur. Det er altid rart at komme lidt væk fra det daglige og "se nye græsgange".
God aften til dig/jer.

LaChris sagde ...

Det lyder jätte bra ! Jeg bliver da vist nødt til lige at tjekke det sted ud..det lyder da for lækkert:O)

Diana sagde ...

Lyder som en hyggelig tur - har også selv været en tur i det svenske, bare en anelse nordligere ;)

Mutte sagde ...

Velkommen tilbage til Danmark, det lyder som I havde en dejlig tur i det Svenske

Ms. W sagde ...

Cecilie, I love looking at your pictures. You have a real talent for photography!

madamtridse sagde ...

Velkommen hjem igen. Det lyder som en rigtig hyggelig tur I har haft. Jeg tror vist lige jeg skal kigge nærmere på det sted i overnattede. Det så rigtig hyggeligt ud.
Du må ha' en rigtig god 8.december.

Netti sagde ...

Hvor lyder det til at have været et enormt hyggeligt besøg :) Og at Du af alle mennesker skulle komme afsted uden kamera - det havde jeg aldrig gættet :)