fredag, december 25, 2009

Julemorgen 2009

Som så mange andre danskere fejrer min familie jul efter traditionerne - altså vores traditioner. De indebærer, at vi mødes hos min morbror og tante i Greve til morgenmad mellem klokken 7 og 7.30. Vi starter altså dagen ganske tidligt, men det har vi altid gjort (læs dette indlæg, hvis du vil vide, hvorfor vi starter på denne måde), så det er som det skal være. Jeg har endnu aldrig oplevet en jul uden en julemorgen, hvis jeg husker rigtigt.

Det er på mange måder særligt hyggeligt, fordi vi starter dagen i mørke og sammen bevæger os ind i julelyset og tilbage igen i mørket.


Min far og K venter på at måltidet går i gang.


En lidt juletræt mandsperson.

Min onkel er super dygtig til at dekorere, og bordet ser altid fantastisk ud julemorgen. De seneste par år har dekorationen blandt andet bestået af sølvrensdyr og diverse julegrønt. I år var rensdyrene blevet til transportdyr for nogle meget trinde julemænd fra Sverige.

Bordet set fra min plads.


Den lille runde julefar på sin rensdyrkane.

Som det kan ses, er der god plads omkring bordet til andre gæster end os. Det er en dejlig tradition, og vi glæder os allerede til næste julemorgen.

11 kommentarer:

Netti sagde ...

Hvor ser det bare hyggeligt ud. Jeg kan godt huske sølvrensdyrene fra sidste år.det er nu så flotte. Sikke en skøn tradition at have med lige at samles inden det går løs.

Jette / ma11edina sagde ...

Ih, igen et helt fantastisk dækket bord! Jeg kan sagtens huske din fortælling og billeder fra tidligere. Dette bord/denne dekoration er helt fantastisk smuk..En fornøjelse at samles omkring :).
Hos os har vi også et mylder af familie og børn om formiddagen, da min mand fylder år den 24/12. En dejlig tradition som vi nyder hvert år. Fortsat rigtig glædelig jul :)

Anne Thormose sagde ...

Hyggeligt med sådanne faste traditioner, selvom denne nok er en anelse for tidligt for mig.... ;o) Vi går i stedet tur med vennerne den 24. om formiddagen efterfulgt af lune æbleskiver og varme drikke hjemme hos os - sådan har det været i rigtig mange år.

Du ønskes en glædelig bagjul og jeg håber, du får et par rigtig dejlige og afslappende juledage.

Charlie sagde ...

Det bord bliver da mere og mere imponerende for hvert år der går. Royal copenhagens juleborde kan godt frygte konkurrencen. Her er traditionen 2. juledag - så vi er i køkkenet allerede. =0)

Dorit sagde ...

Det ser vel nok indbydende ud, sikke et flot pyntet bord.
Typisk, at det er mandfolkene, der venter på at festen går i gang, hi-hi !
Det er godt nok tidligt I er på færde... vi skal til morgenkaffe i morgen hos nogle ventter, men det er vist mere brunchtidspunkt, nemlig kl. 10, men de har også 3 børn, som skal op først.
Ha' nogle gode juledage !

Thanni sagde ...

Hvor er det en skøn tradition I har dér med at mødes julemorgen :)...det ser så hyg'ligt ud på billederne.
Håber du har haft en rigtig dejlig jul med hvad der nu hører til - så glædelig jul til dig og din familie :)

Mona sagde ...

Hold da op - hvor er det skønt!! En super fin tradition!! Og det er jo det julen handler om traditioner og familie.
Glædelig jul til jer alle.

Margit sagde ...

Rigtig glædelig (bag)jul... tiden løb alligevel stærkt lige pludseligt ;o)
Vi var afsted hjemmefra før 12 juleaften... så det var hu-hej...
Sikken et fantastisk jule-morgen-bord. Kan huske billederne fra sidste år... imponerende.
Juleknus fra mig til dig

Anonym sagde ...

Ej, det er da fantastisk, sikke en tradition. Bordet minder om et eventyr og man kan se at stemningen er perfekt. Wow, siger jeg bare - kan godt forstå i allerede glæder jer til næste år. Godt nytår til dig og dine. KH 10na

Ida sagde ...

Hvor er det bare et flot bord! Det ser rigtig hyggeligt ud. Vi skal holde jul i morgen for min familie, så vier i gang med at pynte juletræ og forberede maden.

Helle Sahl sagde ...

Helt fantastisk julebord og hvor ser jeres mad lækkert og interessant ud.