tirsdag, december 15, 2009

Nu sner det, nu sner det (349/365)

jeg kører her og ser det. På vej hjem fra en indkøbstur begyndte det at sne med store, bløde tøsnefnug. Det var nemt at mærke, at der ikke var tale om frostsne, som ville blive liggende, men det er alligevel fantastisk, når det sner. Så bobler den lille kilde af julestemning alligevel inderst inde.

Jeg tror, at det med den hvide jul er noget, det bliver meget svært for os vende os til at undvære. Men der er en del, der tyder på at den globale opvarmning allerede er ved at gøre det af med hvid jul. Det er samtidig interessant at bemærke, at der har været hvid jul (defineret ved at der er sne i 90% af landet) i Danmark syv (ja kun 7) gange siden 1900, og alligevel er det noget, vi snakker om og håber på hvert år. I gennemsnit har vi haft hvid jul hvert 14. år, og da vi sidst havde det i 1995, har vi jo lov at håbe, at statistikken viser sig at være på vores side, så vi får hvid jul i år.

349: tirsdag den 15. december

Det er desværre ikke nemt at tage billeder, når det tøsner, men det holder jo ikke mig fra at prøve. Jeg elsker snevejr, og så er jeg sådan set lidt ligeglad med, om billederne af sneen bliver lidt sære og grumsede...It finally snowed today. It wasn't frost so the snow didn't stay but I still enjoyed it. There's something truly Christmassy about snow even if we only have a white Christmas in Denmark every 14th year. The last time was in 1995 so we might be lucky and have the statistics on our side this year...

7 kommentarer:

Karina sagde ...

Det er godt at høre at en lille smule julestemning blev vækket ; )
Det er lidt sjovt, at vi snakker så meget om den hvide jul, når den statistisk kommer så sjældent.
God decemberaften til dig.

Charlie sagde ...

Hos os i Hørsholm begyndte det at sne i frokostpausen og selv granvoksne mænd råbte - "se det sner". Det var så den der gode slags der farver plæner og bede hvide men forsvinder fra kørebanerne - det syn's jeg er OK.

Anonym sagde ...

jeg kan også godt lide når det sner :)
og der ligger et tykt lag her udenfor nu, og busserne siger de er forsinkede heroppe...jubii når man endelig skal med bussen idag :/ sådan er det vel at bo på landet ;)
håber også I har fået sne i nat :)

Charlotte sagde ...

Kl. 16.15 i går kørte jeg mine poder til badminton i det fineste snevejr! Store, store fnug som bare dalede ned. Det var sååååå smukt! I dag ligger der ikke så meget heromkring.
Og sjovt med den statistik ang. hvid jul. Vi alle håber hvert år - og i virkeligheden har vi ikke nået at opleve så mange af dem.
Rigtig god dag til dig.

Margit sagde ...

Jeps... stemningen GÅR den rigtige vej... godt, Cecilie!!
God ny dag...

Thanni sagde ...

Vi fik sne allerede i aftes her i Aalborg - og det ligger stadig og ser nogenlunde smukt ud :)
Tænk jeg sunes altså jeg kan huske, at i min barndom var der ALTID hvid jul - men iflg. statistikken er det jo sårn set løwn ;D

madamtridse sagde ...

Sne er skønt, det kan vække ens forsvunden julestemning.:)Jeg håber også på at det snart bliver liggende her i KBH.:)
Ja det er lidt sjovt med det hvid juls statistik. For jeg mener heltsikkert at det var hvid jul hver jul da jeg var barn....*fnis* Hi hi nej det ved jeg godt det ikke har;o)Men jeg vidste ikke det kun har været ca. hver 14 år. Kan godt huske at der var hvid jul 81 og 95. :)
Du må forsat ha' en dejlig snevejrs aften.;)