søndag, december 20, 2009

Mandelgaven og bordkortene

Det er blevet en tradition i min familie, at mandelgaven kommer i en scrappet kasse i stedet for blot at være pakket ind. På den måde bliver mandelgavekassen faktisk en del af gaven. Af samme årsag står der også årstal på kasserne, så man kan gå tilbage og se, hvem der fik mandelgaven hvilket år, hvis man skulle være interesseret.

Årets mandelgavekasse er igen igen fra Strauss, men indholdet er dog skiftet (og jeg kan ikke fortælle, hvad der er i, for det er jo naturligvis en hemmelighed). Som det gør sig gældende for årets bordkort er kassen holdt i papirer fra Basic Grey Eskimo Kisses, som virkelig er en af denne sæsons fineste juleserier.

Mandelgavekasse, bordkort og en af min fars adventsgaver
(lokomotivet, som er fra Strauss og som var fyldt med chokoladetrøfler, da min far modtog det).


Mandelgavekassen sammen med nogle af bordkortene.


Nærbillede af kassens enkle pynt.

Jeg har kun pyntet kassen ganske lidt, da jeg synes, der var nok mønster på papirerne. Pynten består af et 3d-element fra Basic Grey og nogle papirblomster. Blomsterne har jeg investeret i efter kraftig inspiration fra Sarah (tak for linket - jeg er ved at finde ud af, hvilke jeg yderligere må bestille). Udover denne pynt har jeg lagt et lang glimmer langs kanterne på kassen. Det har jeg gjort ved at pensle let med decoupagelak og derefter drysse løst glimmer på. Jeg elsker decoupagelak, men jeg kom nok aldrig rigtig til at bruge det til det, det egentlig er tænkt til...


Bordkortet når det er lukket.

Bordkortene er små huse, jeg har malet hvide og derefter beklædt med papir fra Eskimo Kisses. På de dele af husene, der ikke er belagt med papir, har jeg drysset Doodlebug glimmer, som giver et fint fint udtryk af sneklædte tage og gesimser. Den røde prik på toppen er blevet fjernet i den endelige version, ligesom jeg også har brugt et andet mere sart glimmer på de bordkort, der kommer på bordet den 24..


Det åbne bordkort med dets søde hemmelighed.

Bordkortene rummer en lille overraskelse til gæsten; der ligger nemlig en champagnetrøffel i hver. Endnu en gang kom de små huse komplet med fyld, så jeg har bare dekoreret dem.In Denmark the traditional dessert for Christmas is called Ris a la mande which is a rice pudding mixed with whipped cream, vanilla and almonds. It is served with a cherry sauce and in it is one whole almond. That almond is very important as the one finding the almond in his or her portion of Ris a la mande gets the "mandelgave" (the almond present). In my family we have a tradition (fairly new): the mandelgave is an altered box with the year on it. In the box is then something good but I cannot reveal what is in the box this year.

The small houses are this year's place cards for our Christmas dinner. I've bought them in a terrific store in Bonn and altered them to fit the Christmas theme. Inside each box is a filled chocolate - a sweet secret for every guest.

8 kommentarer:

Jette / ma11edina sagde ...

WOW!!! Hold da op hvor er de smukke og gennemførte de bordkort, og mandelgave-kassen ligeså! Virkelig kanonflotte!!

Linda sagde ...

Hold da helt op hvor er de kanon flotte, og det oser bare af rigtig vinter og jul. Jeg gad også god få mandelsgaven hjemme hos jer, den er rigtig flot din æske. Måske vi må se indholdet efter jul, men alle dine gode ideer kan det kun være spændene ;0)

Margit sagde ...

Nøøøøjjj. jeg bøjer mig DYBT i støvet!!!!
For mandelgaven, bordkort og adventspakken til farmand!! Er du vild hvor er det GENNEMFØRT, Cecilie... og jeg er enig med dig... det er den smukkeste serie papir jeg længe har set.
Kan jeg ikke låne bare LIDT af din idérigdom... TÆNK, at gå til et bord med denne "pynt"!!! - med et SÅ lækkert indhold!!!
Rigtig god aften til dig.

Dorit sagde ...

Hold da op, hvor gennemført, havde man bare tiden...

Helle Sahl sagde ...

Utrolig smukt. Har du mon haft hængslerne af husene mens de blev beklædt?

Netti sagde ...

Sikke nogle smukke bordkort. Jeg er sikker på at deltagerne gerne vil tage dem med hjem. Sikke en god idé med en æske til mandelgaven..måske skulle jeg se om jeg kunne nå een? Den æske er også superflot og lige nu ærger jeg mig over at jeg for noget tid siden smed min dekupagelim ud.

Mona sagde ...

jeg elsker, elsker elsker dine små hues -,hvor har du dem fra?

Julekyssemysse

Ditte sagde ...

Fantastisk!