onsdag, december 30, 2009

Mere brætspil inklusiv anbefalinger

364: onsdag den 30. december

Som nævnt så spiller vi rigtig mange brætspil - særligt med Esben og Sus, som jo er på besøg henover nytåret, så den får ikke for lidt i disse dage. Vi har efterhånden et MEGET bredt repertoire af spil, vi spiller, og da jeg ved flere lejligheder er blevet opfordret til at komme med anbefalingerne, skal jeg begynde på at skrive disse anbefalinger i denne blogpost.

Arkham Horror: et meget stort, kompliceret spil, som tager mange timer at spille (regn med ikke færre end tre timer pr. spil og ofte mange flere). Spillet er baseret på H.P. Lovecrafts Call of Chuthly, som er en horrorserie. Man spiller hver sin karakter, og man spiller sammen mod spillet. Man skal besejre en lang række monstre, der dukker op af portaler til andre verdener. Hvis man ikke er hurtig nok til at besejre monstrene og lukke portalerne, vågner "the ancient one", som er det ultimative monster, spillerne så må forsøge at kæmpe med og overleve. Spillet har lidt karakter af rollespil blot med brætspillets rammer og guidelines. Det er et svært spil, men det er virkelig sjovt at gå i krig med - og det er herligt at man arbejder sammen. Dog er der det minus, at ingen vinder, hvis ikke alle vinder. Så man kan godt ende med en hel aftens spil uden en vinder ;o)

Colonia: Colonia er et nyt spil (vi købte det på spilmessen i Essen i oktober og har først lige spillet det første gang i dag). Hovedformålet for spillerne er, at de skal samle penge ind til at købe hellige relikvier og eventuelt vinduer til kirken i Köln. Det er et spil med utroligt mange lag, hvor man virkelig skal koncentrere sig for at overskue alle muligheder. Der er en del ventetid, og det bliver derfor også et langt spil. Det er bestemt ikke et spil for folk, der ikke allerede er vant til at spille komplicerede brætspil. Men er man trænet i omfattende regler og komplicerede spil, så er der meget at komme efter i netop dette spil.

Puerto Rico: er et super cool spil, hvor man spiller bosætter i en koloni. Her skal man udvide sin plantage, opbygge et produktionsapparat og få sine varer sendt fra kolonien hjem til moderlandet. Der er mange forskellige muligheder i spillet, og når først man har fat i reglerne, er det forholdsvis enkelt at gå til spillet. Spillet har længe ligget nummer 1 på listen over brætspil på boardgamegeeks.com, men er nu blevet fortrængt. Det er dog fortsat et utrolig godt og veldesignet spil.

Jeg skriver videre på mine anbefalinger i det nye år, så hvis du er til brætspil, kan jeg anbefale, at du vender retur i 2010.

2 kommentarer:

Thanni sagde ...

Skønt skønt med nogen anbefalinger af brætspil! :)
Dem du har nævnt ser umiddelbart spændende ud - og da to af mine sønner spiller rollespil bl.a. "Call of Cthulhu" så må det første spil da vist være et must!
Glæder mig til flere anbefalinger i det nye år :)

Dorit sagde ...

Kender slet ikke de spil du omtaler, vi får faktisk også spillet for lidt her i huset, der er lissom ikke tid, men når vi er på ferie spille vi, kortspil, mest Casino.