tirsdag, december 15, 2009

Formentlig min første paper piecing (348/365)

Lige indenfor hoveddøren i mine forældres entre hænger det, der formentlig er min allerførste paper piecing. Det er en collage lavet i formningslokalet i kælderen på Ingrid Jespersen, da jeg var omkring 10-11 år gammel.

Opgaven var at lave et motiv i farvede papirer helt uden at bruge andre instrumenter end sine egne hænder. Vi måtte ikke klippe eller skære, men skulle i stedet rive alting ud. Motivet er uden tvivl min far, da han i midt- til slutfirserne havde et kækt pink læderslips, som det på billedet. Jeg kan tydeligt huske, at det var min idé at skrive "far" over hovedet på mit portræt, men jeg kunne ikke lykkedes med at rive et "R" ud, og derfor blev det forskellige bogstaver i stedet. Mine forældre har altid valgt kun at beholde udvalgte produkter fra min hånd i stedet for at beholde de tusindvis af tegninger, lerfigurer med mere, der bliver lavet gennem et børnehave- og skoleliv. Denne collage er ét af disse produkter, der er overlevet min barndom - faktisk har det hængt på væggen stort set siden, jeg havde det med hjem fra skole.

348: mandag den 14. december

Det der egentlig er lidt tankevækkende er, at jeg ikke er god til ting, der formes af for eksempel ler ej heller kan jeg tegne, men papir har jeg altid følt mig tryg ved. Det er således også tre papirprodukter, der fortsat findes til skue i mine forældres hjem: collagen her, en geometrisk akvareltegning (lavet i mine tidlige teenageår) og en barnetegning af vores køkken. Alle tre "flade" produkter, der bruger papir, mønstre og farver.This is my first "paper piecing" ever. I made at school when I was 10-11 years old. The assignment was to create a picture using no tools except our hands. I clearly remember having problems forming the letters to form "far" (the Danish word for "dad") so stuck to forming random letters instead. The collage hangs rigth inside the front door of my parents' home and has done almost since I brought it home from school. I guess scrapbooking was my "artform" from a very early age.

6 kommentarer:

Marie sagde ...

ej hvor sjovt de har gemt den så længe, må være dejligt at mindes tilbage :)

mette wad sagde ...

Åhh hvor er det sødt.. og hvor sjovt at have sådan noget fra den tid af... altid spændende at se hvad man kunne dengang.

Karina sagde ...

Det er sjovt at dine forældre har gemt dine gamle kunstværker.
Mine havde også gemt min gamle keramik osv og jeg er uddannet pottemager siden, så det er jo lidt morsomt også...

Maribi sagde ...

Hvor er det en skøn collage... God ide at dine forældre har gemt udvalgte ting fra din barndom, tænker på alt det jeg har liggende fra mine børn.....
Håber du får en dejlig aften.

Charlie sagde ...

Skøn collage - og imponerende du lykkedes med Ø når du fandt R svært. Ja - ungerne rynker på næsen af de ting man har gemt - men så pludselig en dag er de glade for det alligevel.

Margit sagde ...

Dejlig collage du har lavet... for længe siden ;o)
Dejligt den er taget til nåde og har overlevet =0)
Og så kan jeg skimte en anelse mere julestemning i dit indlæg... det er godt... Jeg tror nu der bliver en del mere sne... her er der i hvert fald "godt" pyntet...
Rigtig god dag til dig