mandag, december 21, 2009

Nye indbyggere i Julerup Stationsby (354/365)

Min far har en minitogbane, som kun kommer frem til jul. Den er efterhånden ret udbygget, men man kan altid komme lidt ekstra på. I går var det til tid at nye indbyggere skulle slå sig ned i Julerup Stationsby - byen har heldigvis en meget fri indvandringspolitik.

Det er noget pillearbejde at få de små figurer sat på, da togbanen er i sporstørrelse z, som er i størrelsesforholdet 1:220 (et dukkehus er klassisk i 1:12 og det almindelig modeltog HO er i 1:87), men med pincet, god lim og tålmod, kan det lade sig gøre. Der er ingen tvivl om, at det giver rigtig meget liv til sceneriet, at der er mennesker spredt over byen, på stationen og i landskabet.

354: søndag den 20. december
My father has a model train scenery that is brought out for Christmas. Yesterday we spent some time adding new people to the town. It takes a lot of patience but it does add life to the piece.

6 kommentarer:

Netti sagde ...

Jeg fatter ikke en meter af de der størrelsesforhold andet end at det må være vildt lille. Imponerende at han vil sætte det op hver jul, men også en dejlig tradition :) Og jeg kan huske fra andre år at det har set vildt hyggeligt ud. Tillykke med de nye indbyggere :)

Sarah sagde ...

Hvor hyggeligt med togbane. Jeg kan forestille mig at det er noget af et pillearbejde. Jeg er ikke vild med den slags småpilleri. (det er Marias afdeling).
Jeg håber at K er kommet godt sydover. Så at der var gang i trafikken også den kollektive i Europa pga af vejret.

Charlie sagde ...

Hvor ser det fint ud og hvor MÅ I være sikre på hænderne. SKØNT med fædre der ikke bliver rigtig voksne, sådan en har vi jo også her i huset. Min svigerfar havde alm. togbane - så de ting her må virkelig være små. Tak for et hyggeligt kig på Jullerup Stationsby.

Helle Sahl sagde ...

Cute. Elsker traditioner og denne ser top hyggelig ud.

Margit sagde ...

Det er godt nok småt... vidste slet ikke at man kan få det i den størrelse. Men det har jo den fordel, at det ikke fylder helt så meget... selvom banen er veludbygget.
Det ser fint ud med indbyggere der giver liv i byen. Jeg kan huske du fortalte om den sidste år ;o)
Rigtig god næstsidste-dag-før-jul.

Charlotte sagde ...

Hvor er det hyggeligt med sådan en Julerup by. Kan lige forestille mig at det er lidt svært at sysle med så små størrelser.
God dag til dig. :0)