onsdag, oktober 31, 2007

Mit første udhulede græskar

Susan havde en plan, en hemlig plan, for tirsdag: vi skulle i Sacramento Zoo og se fire pingviner, som var på retreat fra San Fransisco Zoo. Som banneret siger: They are here! They are hot!

Der er normalt ikke pingviner i Sacramento Zoo, så vi måtte naturligvis besøge dem, mens de var der. Der skulle have været en "penguin talk" klokken 9.30, så vi var tidligt oppe og ude af røret for at nå at høre, hvad pingvinerne eller deres mennesker havde at berette. Desværre var der slet ikke nogen "penguin talk", så vi gik i stedet på besøg i resten af Sactos ikke ret store zoologiske have. Vi var så heldige, at giraffen lavede en lille opvisning, så vi fik set ham fra flere vinkler:


Den ene af de røde pandaer lavede et også velvilligt stykke modelarbejde for os, så vi rigtigt fik set dens store bløde hale og nuttede ansigt - den anden røde panda sov:


Ja, der var så også fjogede dyr i zoo, og Susan mente bestemt, at jeg måtte foreviges som safariturist med alt for stort hoved...


Efter vores korte visit i zoo kørte vi ud og ordnede nogle forskellige ærinder som at købe slik til Susans secret sister, vi forsøgte at købe pink bagels, vi handlede ekstra Jelly Bellies og så videre.

Eftermiddagens højdepunkt var, at vi skulle udhule de græskar vi havde handlet på pumpkin patchen. Det var mit første udhulede græskar, så jeg havde faktisk glædet mig meget. Og jeg blev bestemt ikke skuffet!

Processen er som følger: vælg og køb dit græskar - gerne på en lokal pumpkin patch, så du kan få en god dag ud af det også. Her er familien Berg + Mallings græskar 2007:


Skær toppen af græskaret løs; vær forsigtig og lad eventuelt en moden person udfører denne del af eksperimentet:


Fjern alle kerner og nams fra græskaret og fjern en del af kødet på den side, hvor du vil skære dit motiv. Siden skal være relativt tynd, så du nemt kan skære det ønskede motiv, men ikke så tynd, at den nemt går i stykker:


Vælg dit motiv og følg instruktionerne, hvis der er sådanne:


Monter motivet på græskaret og prik huller langs kanterne på dit motiv:


Når du har prikket langs alle kanter, fjern skabelonen, så du nu blot har den prikkede version på dit græskar:


Begynd så forsigtigt at skære langs med prikkerne for at fjerne skind og kød fra de dele af græskaret, der ikke skal være der længere:

Fortsæt efter samme mønster indtil hele motivet er skåret ud, så du kun har dit fine motiv tilbage. Egentlig ganske enkelt og meget effektfuldt. Her ses Ryans, Susans og endelig mit græskar. Vi tændte ikke David og Jeffs før Halloween:I ramme alvor så var udhuling af græskar super skægt, og jeg besluttede, at jeg måtte have et græskarudskæringssæt med hjem, så jeg kan udhule flere græskar i fremtiden.

3 kommentarer:

Kristian Thy sagde ...

Røde pandaer! Yip!

Rigtig fine græskar - men hvordan tager du det med hjem i kufferten?

Else Slipsager Petersen sagde ...

Dejlige og interessante beretninger fra din måned i USA. Det er jo næsten som at være der selv.

Og når du kommer hjem må du lige lægge et link om til hvor man kan finde de skabeloner til græskar for jeg kan da godt se at vi bliver aldrig mere tilfreds med dem vi plejer at lave!

Else Slipsager Petersen sagde ...

Dejlige og interessante beretninger fra din måned i USA. Det er jo næsten som at være der selv.

Og når du kommer hjem må du lige lægge et link om til hvor man kan finde de skabeloner til græskar for jeg kan da godt se at vi bliver aldrig mere tilfreds med dem vi plejer at lave!