lørdag, april 17, 2010

Terrassen 2010 - opus IV: hilsen fra noget der næsten ligner sommer

Bemærk kastanjen i baggrunden
- den er næsten klar til at lyse.


Jeg har sagt det før, og nu siger jeg det igen: det er forår med meget stort F hernede. Faktisk minder terrassen lige nu mere om en varm sommerdag i Danmark end en forårsdag i april. Alting blomstrer og vokser som betalt, og der er så meget sol, at man kan få en lille solskoldning på kinderne, når man står derude.


Papegøje og den anden mere almindelige tulipan.

Jeg fik nogle tulipanløg af min mor i efteråret, og de er nu lige ved at blomstre for alvor. Det er to toner af pink / lyserød / rosa, og de er meget smukke. Den ene slags er en papegøjetulipan, og jeg tror ikke helt, jeg forstår, hvordan de tulipaner bærer deres store smukke hoveder.

Sjovt trekantet tulipanhoved.

Se også den skægge form tulipanen har - jeg er fascineret og meget glad for, at de faktisk er kommet op af jorden og nu blomstrer.


Meget runde blomsterhoveder.

Hvor papegøjetulipanerne er trekantet er de andre nærmest kuglerunde.


Min velduftende hvide kasse.

Min hvide kasse blomstrer for alvor nu - hyacinterne dufter simpelthen vidunderligt. Det er dejligt at haven ikke kun er smuk at se på, men også skøn at dufte til.


Nærbillede af de fine hvide tulipaner.


Rosmarin i blomst.

Jeg har mange forskellige krydderurter på terrassen, og netop nu er det rosmarinen, der blomstrer så fint. Gad vide om den sår sig selv rundt om i haverne, når den blomstrer af igen?


Hindbær i flyvende fart.

Hindbærene vokser som gale, og der er heldigvis også ansats til bær, så vi har noget at glæde os til senere på sæsonen.


En ukendt plante, der blomstrer smukt.

Endnu en blomstrende sag; den ser ret sølle ud resten af året, men den er faktisk flot nu her hvor den blomstrer. Ved du måske, hvad det er for en?


Græs og stedmødre i fin forening.

Jeg er ret vild med græsser, så jeg vil ikke være ked af det, hvis denne græs her forplantede sig i andre af mine kasser.


Klatrehortensia.

Jeg har købt klematisser og en klatrehortensia, og jeg glæder mig til, at de breder sig henover gelændre med mere, så der kommer mere farve på terrassens grænser.


Gad vide,
om jeg ender med at have et juletræ i en plantekasse?


Selv mit lille grantræ skyder og udvider sine grene. Jeg er spændt på, om det monstro lægger op til at blive et juletræ om nogle år.


Mm... farver og mønstre - naturen er forunderlig.

Måske har jeg også sagt dette tidligere, men jeg kan simpelthen ikke forestille mig at undvære min "have", nu hvor jeg har fået den. Det er terapi og en lise for sjælen at gå derude og rode og se ting komme op og blomstre.

11 kommentarer:

Karina sagde ...

Dejlige billeder af foråret. Her i Rødovre har det været gråt og overskyet i dag, men der er store knopper på træerne, så der er håb ; )

Charlie sagde ...

Du har rigtig dygtige GRØNNE fingre og det er en fornøjelse at følge med i. TAK for kigget - i går på majestætens fødselsdag var det SKØNT vejr i DK men i dag kold vind og gråt. =0)

Benita sagde ...

Jeg tror din blomstrende ukendte plante hedder laurbærkirsebær, men jeg er bestemt ikke blomsterkender. Den ligner bare dem vi havde i haven på fyn og de hed ifølge naboerne laurbærkirsebær

Sarah sagde ...

Hvor ser det dejligt ud. Har også fået sat lidt blomster i krukker herhjemme men jeg synes ikke rigtig det er som dernede sydpå endnu...
Får helt lyst til at sidde på din teresse og nyde det hele!

Den ukente plante der blomstrer hedder "Skimmia".
(Man er vel datter af en gartner:O))

Karin A sagde ...

Tusen tack för titten - du måste vara sååå duktig med växter. Att tänka ut så att man får de som passar ihop - storleksmässigt och färgmässigt - i samma låda.
Att få det att blomstra i omgångar - superflott.
K

Netti sagde ...

Suk jeg er da slet ikke misundelig på dine skønne solskinstimer og varmen. Sikke skøn din terasse ser ud..hvad skal du ikke gøre når i vender hjem til Nørrebro?? Jeg kan jo blive helt bekymret..

madamtridse sagde ...

Ih flere skønne billeder fra din terrasse. Hvor er de tulipaner smukke.:)
Her på Amager skinner solen.:)
Du må ha' en rigtig skøn uge.

Mona sagde ...

Søde, dejlige cecilie - Hold da helt op hvor har du bare verdens fedeste teresse!! Jeg er vild med den ( og med dig men det ved du jo! hihi)

Jeg håber alt er vel!!
En kæmpe forårskrammer

Mona

Henriette sagde ...

Hvor ser det hele bare sommer-lækkert ud! Ja ligenu har vi typisk dansk forårsvejr, med store grå skyer og blæst, så der er ikke meget varme i solen der kigger forbi indimellem.

Margit sagde ...

UH-HA... hvor er du heldig...
SÅ langt er vi ikke her, selvom kastanien er sprunget ud flere steder nu og træerne så småt får et grønt skær...
Og J. har opdaget de første grønne asparges 5-7 cm over jorden..... JUBIIIII - ÆLSKER dem.... mums;o)

MH72 sagde ...

Nyd det dejlige vejr - her i DK har vi haft sne de sidste dage. Øv!