onsdag, april 14, 2010

En overflod af forår

Kristian og moster foran en af parkens store plantemarker.

Endnu en af markerne.

Mandag var hele familien en tur i Holland for at besøge blomsterparken Keukenhof. Det er et virkelig smukt sted, og hvis ikke man havde forårsfornemmelser inden man besøgte parken, så må man have dem efter.

Et view ned igennem en del af parken.

Det myldrer med mennesker af alle slags i haven, men på en eller anden måde så opleves det ikke som en forhindring for, at man selv nyder stedet, blomsterne og duftene. Og jeg er ellers ikke normalt begejstret for store folkemængder, der møver omkring på små områder. Måske hænger det sammen med, at tulipaner er mine ynglingsblomster, og Keukenhof har netop speciale i tulipaner, så måske var jeg bare mere tilgivende midt i dette blomsterhav... Hvem ved?

Der er ikke noget at sige til,
at man bliver fristet til at tage mange billeder.

At sige at der bliver taget mange billeder i Keukenhof er muligvis årtiets underdrivelse. Alle mennesker har kameraet fremme, alle tager billeder, alle forsøger at fange stemningen og skønheden på film (nå ja, de fleste bruger som nok digitale kameraer, I forstår, hvad jeg mener). Jeg tror faktisk godt, at vi ved, at skønheden, stemningen, duftene ikke lader sig indfange, men det skal jo ikke hindre os i at prøve. Vi havde til sammen fire kameraer med mandag, og vi har regnet ud, at vi tog omkring 700 billeder. Det er altså mange billeder, så der kan n0k ikke være tvivl om, at der er materiale nok til et par layouts...

De danske farver var også repræsenteret i parken.

Første opgave efter at være kommet retur fra sådan en billedesafari er at sortere i billederne, og det er ikke nemt, når man har 170 billeder, der skal ryddes op i. Men jeg ved, at hvis jeg skal have glæde af mit digitale kamera og mine billeder, så er jeg nødt til at sortere de knap så gode billeder fra de gode. Men denne sortering har så også bevirket en forsinkelse i blogskriveriet.


Russiske filtsutter som plantekasser.

Der har været et russisk tema i parken her i år, og åbenbart kan russerne godt lide at plante deres filtmokasiner til med blomster... Man undres, men det ser da fint ud.

En knold...

Som en del af det russiske tema var der plantet perlehyacinter i en form som repræsenterede Vasilij-katedralen, som står på den Røde Plads. Som den knold (ja ja) han er, så siger K: den har jo også LØG-kupler. Ha ha!

Må man ikke gå på hænder på græsset?

Overalt i parken står der skilte, der henviser gæsterne til at blive på stierne og ikke betræde græsset. Det er meget svært for rigtig mange gæster at forstå. Den eneste forklaring jeg kan finde er, at folk tror, de ikke må gå på hænder på græsset...

Påskeliljer med kirsebærtræ i baggrunden - ums.

Tulipaner en masse smyger sig her, der og alle vegne.

Hvorend man vender sig i Keukenhof, så er der noget nyt at se på - en ny berusende udsigt at nyde - og tage billeder af.

Store perlehyacinter.

Jeg kommer ikke udenom, at min favoritblomst er tulipanen, men hyacinter i alle afskygninger kommer tæt efter. Dette tæppe af store blå perlehyacinter var uimodståeligt for sådan en som mig.

Store løg og store damer...

Foruden alle de smukke træer og planter er der en del kunstinstallationer i parken, nogle af dem er smukkere end andre. De her to store, bløde, hvide løg er klart mine favoritter. Så meget, at K endda fik lov at tage et billede af fruen sammen med løgene.

En regnbue!

Det lykkedes mig at fange denne regnbue udover parkens sø - jeg var i tvivl om, om det ville virke, men det gjorde det, og det er jo dejligt, når det man sigter efter lykkes.

En lille åkandedame i fri bevægelse.

Der er mere vand i parken, og på noget af det flød et antal skulpturer som denne - det virkede ikke som om de sad fast, så de flød stille omkring.

Se de farver!

Der er nogle farver, der næsten virker unaturlige, og på en eller anden måde så er disse mørke farver naturstridige. Og de ternede vibeæg er måske de mærkeligste af dem alle - men de er smukke!

Amaryllis!

Flere steder i parken kan man købe amaryllisløg, og ved mange af boderne står der fine blomstrende amaryllis, så man kan se, hvad man investerer i. Jeg måtte naturligvis have et par knolde med hjem, så nu gælder det bare om at beslutte, hvornår de skal i jorden.

En særlig farvekombination.

I en af parkens pavilloner var der udstillet tulipaner og tulipaner og flere tulipaner. Jeg har måttet nøjedes med kun at lægge nogle af billeder af tulipanerne op, for ellers blev jeg da vist aldrig færdig med denne blogpost.

Så mange forskellige tulipaner, så lidt tid.

Dyb dyb gul som bare fanger øjet.

Den forreste tulipan hedder Leo - egentlig meget passende.

Flere af mine ynglingsblomster på rad og række.

Hvidt mod blåt - en klassisk kombination.

Hvor smukt kan det blive? Hvide blomster mod en lys blå himmel? Det er svært at modstå, og man kan kun blive i godt humør af det.

Aner ikke længere, om det er påske- eller pinseliljer,
men de er smukke lige meget hvad.

Hvis du er hængt på så længe, så tak for indsatsen. Det var helt fabelagtigt at være af sted til Keukenhof, og jeg tror, vi skal af sted igen næste forår, hvis vi fortsat bor hernede.Picture overload from our trip to Keukenhof in Holland. I hope the pictures clearly shows what a stunning place Keukenhof is. I've only posted a fragment of the pictures taken this day.

10 kommentarer:

karin A sagde ...

Underbara bilder och en aning om hur vi snart har det här i Helsingborg - med blommor och träd i full parad. Det är så fantastiskt att det sker år efter år och man kan aldrig upphöra att förundras.
Tack för att vi som inte bor så nära fick oss en titt på Holländsk vårprakt - Och... Jo, det ÄR pingstliljor ;)
Kram
Karin A

Charlie sagde ...

ÅHHH tak for en dejlig tur - mit allerførste blogindlæg for flere år siden var netop et foto (selvom vi også har MANGE) fra netop Keukenhof og JA der er FANTASTISK og kan jeg se nye farver, mønstre og udstillinger hvert år. Vi købte en del løg med hjem dengang - eller man bestiller og så sendte de dem i efteråret lige klar til at lægge og har stadig glæde af de fleste i haven. Vibeæg - ja er det ikke utrolig at der findes en ternet blomst - vi har godt nok kun 2 i haven men har haft dem i alle de år vi har boet her. Et lille naturens vidunder!! Tak for lys og blomster og sjove tekster - lige hvad jeg trængte til i dag. =0)

Solveig sagde ...

Flotte billeder. Jeg var selv i Keukenhof i 1997 og jeg tror jeg havde det som dig, at det bare var helt overvældende. Og så havde jeg det sådan, at lige som man tror at der ikke kan være flere farver og faconer på tulipaner, kommer der lige 10 bede med nye farver og faconer. Tak for kigget

Helle Sahl sagde ...

Smukt. Tak for turen.

Karina sagde ...

Wauw wauw wauw nogle flotte forårsbilleder!!!!

Benita sagde ...

Wauw
Nøøøøøj
Shit det er flot
Uhhh den der er flottest
eller den der
eller måske den der...

Og Cecilie; med mindre du har en baby i maven, så er du altså ikke i flertal... Store løg og store damer... ;) ;)

Charlotte sagde ...

WOW ... nu vil jeg til Keukenhof. Hvor er det nogle smukke billeder!
Jeg er meget betaget af billedet med de store perlehyacinter - hvor er de SMUKKE!! Min absolut yndlingsblomst i hele verden!
Og åkandedamen er da helt bedårende!
Uhhh altså - det har jeg godt nok lyst til at opleve IRL.
Tak for en super fin tur igennem parken!

rhh sagde ...

sikke nogle skønne billeder, jeg er helt misundelig, vi var på de kanter i påsken for nogle år siden, men påsken lå meget tidligt det år og det havde været koldt, så de lokale rådede os til ikke at køre dertil for der ville ganske enkelt ikke være noget at se på - men det er helt klart en af de steder hvor jeg gerne vil forbi med campingvognen

Marianne sagde ...

Skønne forårsbilleder!

Margit sagde ...

1000 tak for en helt vidunderlig "vandretur" gennem Keukenhof... Hvor ER der smukt. Og du er fabelagtig dygtig til at fange farver, faconer og (næsten) duften af de mange, mange smukke blomster.
Jeg VIL - VIL - VIL til Keukenhof.
(kan du høre jeg stamper!!??)
For år tilbage var vi på Floriaden, som afholdes hvert 10.år i samme område - ved ikke om det VAR Keukenhof, men tror det ikke. Det var også en KÆMPE oplevelse. Tak for kigget og de hyggelige kommentarer til billederne.