mandag, april 12, 2010

Bonns botaniske have

Stedmødre og tulipaner byder velkommen til botanisk have.

Jeg har efterhånden været i Bonns botaniske have nogle gange, og det er en fin have. Der er nok ingen tvivl om, at den er smukkest om sommeren, når lotusblomsten blomstrer, men en forårssøndag tager den sig nok også fint ud.


En spøjs grøn fætter - naturen kan mærkelige ting.

Hele familien var på havevandring, og vi nød at se forårsblomsterne og -træerne stå og sprede farve og glæde.


En kæmpe stor sortfyr.

Der er både små og meget meget store planter repræsenteret i haven; som det retteligt bør være i en botanisk have. Denne fyr var strakte sig højt mod den forårsblå himmel med dens små hvide totter.


Velduftende magnoliablomster.

Magnoliatræerne er i forskellige stadier af blomstring, og denne smukke hvide var så småt ved at være færdig og klar til at smide sine blomsterbalde. Men jeg må indrømme at et magnoliatræ i forfald også er aldeles smukt og værd at stikke sin næse i.


Store magnoliaknopper.

Lige i nærheden af det næsten færdige træ finder man så et i samme slægt, som kun lige er ved at overveje at lade sine blade folde sig ud.


Den er hvid og smuk, men jeg kan ikke huske, hvad den hed.

Se lige den overflod af smukke hvide blomster. Man kan ikke andet end at blive imponeret over, hvad naturen frembringer af skønhed år efter år.


En plads i solen.

Efter rundturen i haven og inden turen gik hjem tog vi en pause på en bænk i solen. Det er fortsat lidt køligt i vejret, men i solen er det dejligt lunt.
The whole family went for a walk around Bonn's botanical garden on Sunday. It is a beautiful garden even in spring (though I will admit that a summer day when the Lotus is in bloom is my favorite time to visit the garden). A botanical garden always reminds me of the magic of what nature can produce year after year.

4 kommentarer:

Dorit sagde ...

Jeg elsker botaniske haver, man bliver virkelig imponeret over, hvad naturen kan frembringe, bl.a. den spøjse fætter, den er da festlig ! Har lige plantet et par hvide ismene-løg, den blomst er skøn. Har på et tidspunkt været i den svenske have med slottet Sofiero nord for Helsingborg, og se alle de flotte slags rhododendron, når de blomstrer i maj, superflotte allesammen og virkelig skøn park !

Benita sagde ...

Hold da op en masse flotte blomster og mange forskellige og sære gevækster.

Tak for kigget :D

Majer sagde ...

Hvor er det skønt at se så meget forår, på én gang! Glæder mig virkelig til at det springer så meget ud, i DK.

Margit sagde ...

Fantastiske billeder... jeg kan også fotografere i ÉT væk, når der er blomster i nærheden... =0)
Og jeg er også vild med Botaniske Haver... man imponeres altid... over mængden, størrelsen, farverne eller faconen... =0)
1000 tak for endnu en SMUK parkvandring!!