tirsdag, juli 06, 2010

Terrassen 2010 - opus VII: massiv biomasse

Et lille vildnis midt i byen.

Som bekendt har jeg været i Danmark i 3½ uge, og det kan ses på terrassen: der er en del planter, der ikke har overlevet, men langt flere er vokset fuldstændig vanvittigt! Jeg tog af sted fra en sommerlig terrasse, men vendte hjem til et fuldvoksent vildnis. Mine tomater, som var dem, jeg var allermest urolig for, stortrives og bærer mængder af tomater. Vi spiste et par af de sødeste, fine orange cherrytomater direkte fra planten. Så lækre!

En af mine stoltheder.

Jeg er meget stolt af min basilikum, da jeg har sået frøene og plejet den frem til denne størrelse. Heldigvis overlevede den, at jeg ikke var hjemme, så nu satser jeg på, at vi kan begynde at spise lidt af den henover sommeren.

Mine lusse-inficerede tallerkensmækkere.

Et af ofrene på terrassen var mine fine tallerkensmækkere, som var fuldstændigt inficerede med lus. Underboen mente, at gift ville være løsningen - jeg besluttede nu i stedet at fjerne dem og så spraye vinkaer og klematis med lidt sæbevand. Så satser jeg på, at det løser problemerne.


Lavendel, duftgeranium og andre gode sager en masse.

Denne kasse er en af dem, der for alvor er vokset vildt. Jeg købte to lavendler samtidig; den ene ser ud til at mistrives og er ikke blevet større, end da jeg købte den, mens denne her er vokset helt enormt. Den truer med at overtage det meste af kassen, tror jeg. Den får dog skarp konkurrence af en smuk duftgeranium og en eller anden lavstammet grøn ting, jeg ikke aner, hvad er.


Minisolsikker.

Sidste år havde jeg ikke det store held med solsikker på terrassen, til trods for at den er sydvestvendt. I år forspirrede jeg dem indenfor i et lille drivhus, og se nu bare der - de virker.


Min mandarinmynte er vokset godt til, hvilket naturligvis er en rigtig god ting.

Voldsom vækst.


Mine elskede dahliaer blomstrer, og jeg er begejstret!


Selvom vi spiste af salaten, inden vi tog til DK,
er den nu vokset til fuld størrelse igen.


Jeg har to peberfrugtplanter, men det er kun denne ene, der giver noget.
Den har til gengæld mange og store frugter.Tomatkaos...

Mine tomater er vokset helt fænomenalt, og de bærer virkelig mange frugter. Jeg er spændt på, hvilke af dem, der er hvad, da jeg har en del eksotiske tomater i år. Foreløbig skal jeg have klippet nogle af dem lidt tilbage, ryddet ud i sideskud og have bundet tomaterne op, så de ikke trimler omkuld hele tiden. Jeg tror, tomaterne er mine favoritter på terrassen.


Den her tomat er vokset mere i bredden end i højden.


Store fine blommetomater på vej.


Velsmagende orange cherrytomater.

2 kommentarer:

Thanni sagde ...

Det er da helt fantastisk,exylesse så meget forskelligt der trives på din terrasse! :)..og godt de 3½ uge i DK ikke tog livet af alt for meget ;)

Charlie sagde ...

Godt du ikke mistede så meget. Min "gartner" siger jeg skal fortælle dig lusene skal have sæbevand med SPRIT i. Sæben kvæler dem og spritten lammer dem - det skulle virke godt. FINE tomater i mange størrelser og farver. KH