fredag, juli 09, 2010

Terrassen 2010 - opus IX: ah, det hjalp

Det kan være svært at se, at der er ryddet ud
- men jeg ved det.

Efter nogle dages arbejde på terrassen, når temperaturen har tilladt det, er terrassen nu endt med at se fin ud igen. Men for søren, hvor er det varmt derude! Skyggetemperaturen derude er 35 grader nu her klokken 14, heldigvis lufter det lidt, og der er begyndt at komme skyer. Jeg vandede til morgen omkring klokken 6, men jeg er ikke sikker på, at jeg ikke er nødt til at vande igen i aften. Det er lige i overkanten med varmen i disse dage.


Blomster og nytteplanter i skøn forening.


Nogle af mine særlige tomater (der er hvide, sorte, stribede).


Flere tomater.

De tre forreste tomatplanter i venstre kasse er nogle mine svigermor har drevet frem fra en skive tomat. Smart trick, og de trives og bærer alle tre frugter. Den tomat længst til højre (i en kasse for sig selv) er den, som jeg skrev forleden, der voksede i bredden. Det viste sig, at den ikke var vokset i bredden; den trængte blot til at blive bundet op. Jeg er gået hårdt til tomatplanterne og har fjernet mange blade. Det gjorde jeg også sidste år, og jeg ved, at de kan tåle det. Det gør det nemmere at holde planterne, og jeg er sikker på, at tomatfrugterne får sol på den måde.


Tomaterne på den plante, der trængte til at blive bundet lidt op.


Se, fine blommetomater.

Cherrytomater og kirketårnet i baggrunden.

Ja, der er vist ingen tvivl om, at det jeg holder allermest af at have på terrassen er tomaterne. Det er noget ganske særligt selv at drive dem frem, og en tomat spist direkte fra planten smager forrygende!


En aktiv lille fyr.

Denne fyr fik jeg af Lene L sidste efterår, og jeg var nervøs for, om jeg kunne holde liv i den. Det ser ikke ud til at være et problem, for mens vi var i DK, har den skudt fine nye grene.

Flere af minisolsikkerne er sprunget ud.


Den sølvgrå plante med de gule blomster er vokset noget vildt...


En ny lyserød og en ny mørkerød blomst.


Denne blomst hedder "Flammeblumen" på tysk,
og den dufter vidunderligt.


Jeg blev meget fristet af de orange nuancer, da jeg købte nye blomster.


Min klatrefyr, som jeg skal have indenfor til vinter, så den kan overleve.

3 kommentarer:

Margit sagde ...

HOLD DA OP... hvor blev der fiiiint...
Jeg må bøje mig dybt i støvet over dine "grønne fingre"... jøsses en høst du kan vente dig...
Og så synes jeg det er vildt sejt med alle de forskellige tomater du har på terrassen. Her er det også sommer... men J.s begrænsninger på dyrkning af lækre grøntsager har bla. også noget med pladsen i drivhuset at gøre... ;o)
Han er travlt optaget p.t. af at binde vinen op og klippe drueklaser væk. Antallet af klaser skal næsten halveres, fordi væksten er kommet sent igang... og så skal der ikke trækkes "føde" til så mange... Men som han siger... "det er næsten til at tude over..." =0)
Nyd week-end'en.

karin A sagde ...

Ih hvor er det flodt!!!
Eller hur ni nu stavar :)

Alla de vackra blommorna och de fina tomaterna. Visst är det alldeles speciellt med att äta en tomat direkt från plantan!! Men............... har inte K fått några rädisor i år?

Ha en fortsatt skön helg!
Karin A

Margit sagde ...

Tak for tilbuddet, Cecilie. Det er en 5 cm lang skinne med borrebånd, der fikserer yderste led. Tror altså ikke den kan mases ind i en T-handske... I stedet har jeg indkøbt en ekstra skinne, som jeg nu skifter til efter badning. Med forsigtighed kan jeg godt selv fiksere leddet,mens den er uden skinne. Kors hvor bliver man let "handicappet!!!"
Nyd weekenden og pøj-pøj til jer i aften... jeg holder med JER...