torsdag, marts 25, 2010

Terrassen 2010 - opus II: forårsplanter

En fin og klar terrasse.

For en uge siden var K og jeg en tur i Gertrudenhof, som udover kælezoodyr også har en masse fine planter til rimelige priser. Jeg fik købt bellis, perlehyacinter, almindelige hyacinter, en azalea, stedmødre og lidt krydderurter, som alle kom i jorden i løbet af fredagen.


Der er fyldt lidt ud i nogle af de ellers lidt vintertomme kasser.

Sidste år såede og plantede jeg ens blomster i samme kasse, men i efteråret mixede jeg kasserne, og det har jeg fortsat med her til foråret. Det giver altså et meget mere interessant udtryk.


Efterår og forår mødes i én kasse.

Henover week-enden fik jeg plantet planterne, og i går gik jeg så videre og fik fejet terrassen, sået frø, lagt dahliaknolde og sat møblerne på terrassen. Det hjalp på arbejdet, at det var 21 grader og smukt sommervejr i går - som en mild dansk sommerdag.


Minidrivhus.

Sidste år havde jeg stor glæde af at have tomater på terrassen, og i år prøver jeg selv at lave tomaterne fra frø. Vi får se, om det virker, ellers kan jeg jo altid købe en tomatplante eller otte.


Hindbærene er også på vej.

Sidste forår satte jeg tre hindbærbuske, og jeg klippede dem ned i efteråret, som det siges man skal. Som total nybegynder har jeg været ret spændt på, om hindbærene ville komme igen. Men nu er der da blade på buskene, så jeg satser på, at der kommer lidt søde bær igen i år.


Det klassiske terrasseshot - nu med krokus.

Der sker virkelig meget nu - det er lige før, man kan høre planterne gro. Man kan i hvert fald se det på ganske få dage.


En hyacint på vej.


Mm - flere krokus.


En lille fin nellike.


Det er da lækkert med et mix af forskellige planter
- det vil jeg fortsætte med gennem sommeren.


Den her gule fætter aner jeg ikke, hvad er, men farven fangede mig.


Perlehyacinter og bellis - en god kombo.


K var vild med de radiser, jeg avlede sidste år, så i år har jeg sået endnu flere.


Min azalea i sit nye hjem.


Et par af kasserne, som de ser ud nu.


Ah, sikke en fornøjelse, når det står så fint.I går tørrede jeg årets første omgang vasketøj på terrassen.

5 kommentarer:

Ida sagde ...

Hvor ser det smukt ud! Det må have taget lang tid, men resultatet er også fantastisk. Jeg glæder mig også til at komme igang i haven, men der er stadig risiko for nattefrost, så jeg må nok være tålmodig lidt endnu...

Margit sagde ...

Øjjj... hvor fint. Jeg kan godt lide at du har mikset planterne... det ser fint ud og som du siger giver et mere spændende indtryk.
Din gule "fætter" er en TØFFELBLOMST ;o)
21 gr.... ALTSÅ... jeg kommer til Bonn... ;o)
Knus

Nancy Thomas sagde ...

Lots of hard work here and it shows. Everything looks fabulous. Can't wait to see it all in full bloom.

Helle Sahl sagde ...

Hvor ser det dejligt ud. Jeg er stadig ikke nået længere end til at fjerne hundeprutter i min have og det er en overraskende skrækkelig stor opgave. Dejligt at se forår her!

Dorit sagde ...

En ting vil jeg bare sige: det er da en herlig skøn terrasse I har der, et dejligt fristed så I kan komme ud og nyde sol og vind ! Skønne planter du har fået i kasserne !