torsdag, marts 04, 2010

Foråret er på vej

Solskin over Rhinen.

Mandag eftermiddag nåede Rhinen sit højdepunkt efter en uge, hvor vandet bare steg og steg. Jeg var ved Rhinen mandag, men jeg havde desværre ikke kameraet med. Onsdag var jeg af sted igen og denne gang med kamera, men vandet var allerede faldet voldsomt.


Blødt og lækkert forår.

Jeg går den samme tur langs vandet mindst tre gange om ugen og gerne flere, og jeg kan tydeligt mærke at foråret er på vej. Dels på grund af den stigende vandstand i floden, dels på grund af temperaturen og lyset og dels på grund af antallet af løbere langs floden. Det er som om de kommer ud af krogene i disse dage.


En stor og bred flod.

Jeg ved ikke, om man skal være vandt til at se floden for at kunne se det, men der er ingen tvivl om, at Rhinen er meget fuld af vand, og dermed er den også meget bred for tiden.


Det meste af en træstamme er fanget i en landgangsbro
- forleden var broen druknet i floden.


En ret stor stamme fanget foran en af turbådene på floden.


Pilen peger på det vandet havde skubbet foran sig
- og giver et billede af hvor højt vandet stod to dage tidligere.

Det klareste eksempel på højvandet mandag var en cykelsti, som helt var oversvømmet. Onsdag var cykelstien endnu en gang farbar, men man kunne fortsat se, hvor vandet havde gået til få dage inden.


To små vogtere.

Foruden at nyde vejret og få motion, så fandt jeg en geocache for fødderne af disse to herrer. Der sidder mindst fem af dem og holder øje med de store tunge skibe på floden. Jeg har aldrig tidligere lagt mærke til dem, men de er ret søde.


Spring is definately coming to Bonn. I take the same route along the Rhine at least three times a week and I can feel the season changing. It is lovely.

2 kommentarer:

madamtridse sagde ...

Hold da op det har da godt nok været højvandet. Men sikke nogle skønne forårsbilleder du har taget. De små vogtere er rigtig nok søde.:)

Margit sagde ...

Er du vimmer... sikke højvandet det kan blive... men når man ser på snemængderne (som måske har været lige så store hos jer), så er det jo forståeligt nok, at det skal ene dér i Rhinen...
Smukke billeder du har fanget med kameraet... og søde små(??) vogtere... ;o)