onsdag, marts 24, 2010

Terrassen 2010 - opus I: oprydning

Efter næsten et år som "haveholder" må jeg indrømme, at jeg er vild med at have terrasse og alt det min have byder på. Jeg kan slet ikke forestille mig ikke at have det uderum, hvor jeg roder i jorden og ser ting spire frem og gro. Det fascinerer og inspirerer mig.


Min meget vintertrætte terrasse set fra oven. 18.3.10

En vinterhærget terrasse er måske ikke det mest fascinerende i hele verden, men derimod noget der kræver lidt omsorg for at komme tilbage til sig selv.


I denne kasse havde ukrudtet taget livet af Ks lavendel,
mens rosmarinen havde overlevet. 18.3.10

Samme kasse efter jeg havde flyttet rosmarinen,
fjernet al ukrudtet og plantet en lille eviggrøn sag over i kassen. 19.3.10

Nu hvor foråret synes at have bidt sig fast hernede, er jeg gået i gang med at finde haven frem igen. Ukrudtet har tilsyneladende ikke været vintertrist, for det havde virkelig indtaget kasserne på terrassen; nogle mere end andre.


Døde planter er fjernet sammen med ukrudtet. 19.3.10

Første punkt på dagsordenen var at fjerne alle døde planter, så der kan komme frisk liv i kasserne. Heldigvis er der ganske mange af de planter, jeg satte i efteråret, der fortsat er i live, og som derfor kan indgå i beplantningen i år.


Egernet har ikke fået spoleret hele min beplantning. 19.3.10

Jeg satte en del forskellige løg i efteråret, men jeg fik skarp konkurrence om pladsen i kasserne, idet vi har et egern, som mener at vores terrasse er det perfekte sted at opbevare valnødder. Heldigvis har han efterladt nogle løg, som nu er ved at komme op.


Denne kasse havde mange overlevende. 19.3.10

Nogle af efterårsplanterne har klaret sig bedre end andre, og denne kasse havde en stor succesrate, hvilket var herligt for mig.


Sart og lilla. 19.3.10

Under skoven af ukrudt tittede resultatet af nogle af de løg, jeg havde lagt frem - her en fin lille krokus.

Døde tomater og poser fulde af skrald. 19.3.10

Konsekvensen af oprydning på terrassen kan jo ikke undgå at være, at der bliver en del skrald tilovers, som skal i poser og fjernes. Det er jo så bagdelen ved en have i 1½. sals højde.


De fleste kasser er ryddet. 19.3.10

Oprydning tager en del tid, men det gik da fremad, som billedet herover også gerne skulle illustrere. Opus I er gennemført: terrassen er ryddet og relativt klar til en ny sæson.

2 kommentarer:

Ida sagde ...

Det ser ud som om der var nok at tage fat i. Hvor hyggeligt at finde krokus der ser så fine ud. Så er der klar til nye blomster, grøntsager, krydderurter eller bær. Det bliver spændende at se ;)

Margit sagde ...

Ja, det har været SÅ fint at følge dig og terrassen i det år der er gået. Det springer ud af billeder og tekst at du holder af stedet og de ting du avler. Jeg bliver helt misundelig over det lækre forårsvejr... men tag lige lidt med til DK, ikk'??!!
Det ser super fint ud det stykke arbejde du har lagt for dagen.