søndag, marts 07, 2010

Søndagstur til Belgien

Jeg er langsomt ved at opbygge en samling af ArtMind keramiske følelser, og i dag udstillede Mitsy, kunstneren bag ArtMind, i sin hjemby Hasselt i Belgien. Hun havde inviteret mig til at komme og se følelserne i levende live (hvis keramik har et levende live), og den invitation kunne vi ikke lade gå forbi os. Så vi tog på søndagstur gennem Holland til Belgien og den samme vej tilbage igen.


De forstod virkelig at dyrke deres døde i fortiden.


Se, hvordan gravene får lov at forfalde og blive en del af naturen.

Det var det smukkeste vejr i dag - men koldt. Undervejs til udstillingen måtte vi lige finde et par geokasser. En af disse lå på et meget dramatisk sted: den gamle kirkegård i Hasselt. Det ser unægteligt ud som om kirkegården får lov til at forfalde, og stedet er virkelig dramatisk og fascinerende, dels på grund af dyrkelsen af de døde og dels på grund af det smukke forfald.

Træet voksede op og omkring dette lille kapel,
som dog fortsat var åbent og tilgængeligt.

Forfald fascinerer mig virkelig, og jeg blev meget betaget af detaljerne på denne kirkegård; både de små og de store.


En alternativ med smuk gammel grav"sten".


For fuld udblæsning.

Så bliver det ikke mere patosfyldt end dette gravsted med sørgende pige og billeder af de døde. Der er langt mellem dette udtryk og den klassiske danske gravsten.


Billede hentet fra ArtMinds butik på Etsy.

Efter at have været på udstillingen og købt en ny følelse til samlingen, Invincible, gik vi en tur igennem Hasselt. Det er en fin by, men der var meget meget stille på en søndag eftermiddag.


Overdrivelse fremmer forståelsen.

På byens rådshusplads spottede vi dette temmelig overpyntede hus... Jeg tror nok, man må sige, at det er i overkanten. Men se lige den dybblå himmel over huset.
We went for a drive to Belgium through Holland today. It was a beautiful day and we had a great time. We did some geocaching on the way and one of the caches was located at the old cemetary in Hasselt. It was a truly magical and beautiful place that was slowly decaying and becoming part of the nature of the place. I was very taken with the details of the place, big and small.

5 kommentarer:

Eva Dohn sagde ...

Flotte billeder. Og jeg kan kun give dig ret, der er noget fascinerende over de fleste ting i forfald.

Margit sagde ...

IGEN... super fine billeder fra jeres oplevelser... de der geokasser er jeg blevet facineret af... måske man skulle prøve det IRL...?? Må høre lidt om det ved lejlighed når vi ses ;o)
Jeg kan godt forstå du lod dig fascinere af stedets forfald... et eller andet sted ser det jo "flot"/"smukt" ud... =0)
God ny uge...

Karin A sagde ...

Jag älskar gamla kyrkogårdar och kan gå där länge och titta. Det är sant - förfall kan vara mycket fint. Det är väl detta som kallas shabby chic :) Underbara bilder. Tack för att vi får dela. K

Benita sagde ...

Er du syg hvor er jeg fascineret af de flotte skulpturer du køber! Når jeg på et tidspunkt ikke længere har små børn... suuk.

Og hvor ser der dog stemningsfuldt ud på kirkegården.

Madeline sagde ...

Love your cemetery pics. I have a penchant for taking those too! LOL!