mandag, februar 15, 2010

Stormen på rådhuset

Efter en god lang geocachingtur gennem den nyfaldne sne i Poppelsdorf og Südstadt var K og jeg måbende tilskuere til en af karnevalstraditionerne: stormen på rådhuset. Det er et helt lille spil, som involverer byens overborgmester og byens soldaterkorps.

Overborgmesteren kan skimtes i midten
- med den store grå paryk
.


Overborgmesteren står på trappen foran rådhuset iført lang grå paryk og fine gevandter. Han venter på, at hans soldaterkorps kommer for at beskytte rådhuset fra at falde. Imens man kan høre korpset kommer tættere på, står overborgmesteren og en anden af byens borgmestre og taler om, at der ikke er nogen chance for at rådhuset kan stormes, når nu soldaterkorpset er på vej.


Soldaterkorpset står klar med front mod rådhuset..

Overborgmesteren jubler ved synet af soldaterkorpset, som de langsomt fylder rådhuspladsen. Han forsikrer sig selv og byen om, at karnevalsprinsen og -prinsessen med følge ikke har en chance for at indtage rådhuset og byen.


Rådhuset er ved at falde.

Den gode overborgmester tager du fejl, da soldaterkorpset tilslutter sig karnevalsløjerne og hjælper prinsen og prinsessen med at indtage rådhuset under stor tumult.


Røgen ligger tyk om rådhusets trappe.

Kampen om rådhuset medfører røg og damp, så man næsten ikke kan se trappen, hvor overborgmesteren stod og nød synet af sin brigade komme marcherende gennem byen.


Det er svært at se,
men det er prinsen med de lange fjer i hatten.

Som røgen langsomt løfter sig mod den snehvide himmel over byen står det klart, at prinsen og prinsessen har lykkedes med at trænge ind i rådhuset og op på trappen ved siden af overborgmesteren.


Prinsen og prinsessen med følge
går gennem korpsets rækker og hilser på soldaterne.

Efter lidt snakken frem og tilbage får prinsen overbevist borgmesteren om, at karnevallet må overtage byen i tre dage, når nu borgmesteren har det i seks år. Overborgmesteren overlader nøglen til rådhuset til prinsen, og sammen går de paradegang mellem rækkerne af soldater.


Korpset kigger den vej prins, prinsesse og borgmester gik.

Som prins, prinsesse og overborgmesteren forlader rådhuspladsen begynder korpset at udføre en sær dans, som K og jeg ikke forstod ret meget af.


Den sære dans...


Men vi forstod, at tyskerne tager karneval meget seriøst.

2 kommentarer:

mette sagde ...

fede billeder.... de tysker er bare tossede lol... men ville gerne selv ha været der, stemning må bestemt ha været fantastisk

Netti sagde ...

Hihi sikke en skæg oplevelse at få med :) Tusind tak for det og de flotte billeder.