tirsdag, februar 16, 2010

Pandekagedagen 2010

En lille portion pandekager - Rasmus Klumps mor ville nok ikke være tilfreds.

Vidste I, at dagen inden Askeonsdag mange steder i verden kendes som Pandekagedag? Jeg anede det ikke, før jeg var forbi Pink Petticoats blog i morges. Jeg søgte lidt info om konceptet, og forklaringen synes at være, at i dag er den sidste dag, inden fasten begynder, og derfor spiser man på denne dag lidt lækkert med de ting, man ikke må spise under fasten: sukker, fedt og æg.


K var med på pandekagespøgen.

Jeg er kendt i vores omgangskreds for at lave gode pandekager, men vi har kun fået pandekager en enkelt gang, siden vi flyttede til Tyskland. Så vi blev enige om at lave nogle enkelte pandekager og fejre Pandekagedagen 2010 - også selvom vi ikke starter fasten i morgen. Det er heldigt, at man faktisk kan lave meget få pandekager ad gangen.


Mmm...

Vores gode veninde, Sus har lært os at spise pandekager med sukker og citron - det er virkelig guf, og jeg spiser stort set ikke andet på mine pandekager. Et ganske tyndt drys sukker og godt med frisk citronsaft. Ums!


Når man ellers ikke spiser pandekager, må man nyde hver bid.

Fejrer I Pandekagedag? Eller var I udvidende som jeg? K og jeg er blevet enige om, at vi gerne fortsætter karnevallet næste år med at fejre Pandekagedag 2011. Hvis du vil være med, så er det 8. marts næste år.

9 kommentarer:

Charlie sagde ...

HOV det snød os i år - og min K er ellers dansk pandekagemester og lærte faktisk Elias at bage dem sidste år. Nå - pyt - nu ved vi det er 8. marts næste år. Så må jeg nøjes med at læse Monsieur Pandekage som godnathistorie i aften - det smager da lidt af fugl!!!

Heidi sagde ...

Jo viste faktisk godt - vi plejer også at følge denne søde dag :o) Hørte i radioen den også blev kaldt hvid tirsdag - fordi alt det hvide som sukker mm. blev forbudt efter denne dag pga. fasen :o) Sjovt og en dejlig ting at fejre - og jeg elsker pandekager men ville da gerne have ny lækker opskrift hvis du vil dele??

Helle Sahl sagde ...

Sød tradition og sikke en masse spændende der sker omkring jer i disse dage :o)

Vibber sagde ...

Så godt, at en af isenkræmmerkæderne for et par år siden forsøgte at indføre traditionen og sælge bageartikler ;-)
Så vidt jeg ved, hedder tirsdag efter fastelavns mandag Hvide Tirsdag, fordi man i flg. traditionen vælter sig i hvid mad (fisk, grød osv.), inden man askeonsdag går i kirke og velsignes med et askekors i panden, og derefter faster frem til påskemorgen. Personlig synes jeg, pandekager lyder bedre, og det ser ud som om, I har hygget jer :o)
Kh.
Vibeke

Gitte sagde ...

Uhmmm - pandekager er også lige mig. Vi er så faldet for at lave amerikanske med canadisk ahornsirup. Men godt smager det om det er traditionelle danske eller udenlandske.

Du har taget nogle skønne billeder af karnevallet og vintereen og som altid er dine LO, kort osv. en fornøjelse at kigge på.

Og du er meget velkommen til at få et snefnugbillede, hvis du er interesseret.

Eva Dohn sagde ...

Jeg elsker pandekager! Har dog aldrig prøvet at smage med citron - det må komme an på en prøve.

Margit sagde ...

MUMS... vidste ikke der var noget der hed det!! Men det kan der jo gøres noget ved... til næste år... Tak for tipet ;o)

Netti sagde ...

Det vidste jeg faktisk godt fordi da jeg var i Newcastle i 9. klasse var det på denne tid af året og vi kom lige til pancakeday hvilket jeg syntes var fantastisk :)
Ideen med sukker og citron vil jeg helt sikkert prøve næste gang jeg spiser pandekager.

Melissa in SC sagde ...

Oh your pancakes look so good. I like the thinnner pancakes that are traditional in Europe. American pancakes are fluffy and very "cakey". It gets to be a little too much for me. We had a pancake supper at my church, a tradition here and a good way to use up the fat and bacon before Lent starts (although I don't fast either.)

Now to see if I can get this comment posted successfully. All the instructions are in Danish! :) I think I can figure it out.