søndag, juni 28, 2009

Sankt Hans i Tyskland (177/365)

Udsigt mod Köln på vej mod bålpladsen.

Med et par dages forsinkelse tog Kristian og jeg fredag aften til Sankt Hans fest. Det var Club Danmark og Deutsch-Dänische Gesellschaft, der havde arrangeret og inviteret til fest, så der var et mix af udedanskere og tyskere med et forhold til Danmark. Det var et fint arrangement med middagsbuffet, båltale, bål med heks og afsyngning af vor hjemlands vemodige sange. Det er mærkeligt at stå der nær en ærketysk by, men Kölner Dom i det fjerne og synge om byger, der går og kommer, harniskklædte kæmper og bål på fædrenes gravhøje.

177: fredag den 26. juniIn Denmark the coming of summer is celebrated on midsummer's night, June 23 with bonfires all over the country. Since we aren't living in Denmark at the moment we didn't celebrate on June 23. We did, however, attend a midsummer's event on June 26. The Danish Club in Nordrhein-Westphalen hosted the event and it had all the traditional elements you might find at a midsummer's bonfire celebration in Denmark. It was rather odd singing traditional Danish songs standing at a bonfire that had Cologne as the picturesque backdrop.

4 kommentarer:

Else Slipsager Petersen sagde ...

super flotte billeder.

Og ja, det må være specielt at synge midsommervisen i udlandet, men ofte kommer sådanne traditioner til at betyde mere for en når man netop er væk fra sig eget land.

God sommer

Karin sagde ...

Noget underligt ja, men det ser hyggeligt ud :-)
Hvad hulen er det der bliver brændt af... det ligner nærmest stole ;-)

Netti sagde ...

Sikke flotte billeder. Det ser superhyggeligt ud.

Thanni sagde ...

Hold op nogen smukke billeder!! :)...ja man skal holde fast ved traditionerne :)