søndag, juni 28, 2009

Ahrtal (178/365)

Gennem FN fik vi lørdag mulighed for at komme på en udflugt til Ahrtal, hvor vi så den romerske villa, man fandt ved en tilfældighed i 1981 samt fik en rundvisning på Ahrweiler Weinforum. Vi elsker sådan nogle ture, og det var særlig herligt, da der ikke var ret mange andre deltagere, så det blev meget koncentreret og spændende.


Den romerske villa blev opdaget, da man skulle grave ud til en større vej, og det benægter sig ikke; vejen er blevet ført lige udenom ruinerne og museet, således at museets ydervæg er en del af vejens grundlag. Men man har lykkedes med at udgrave og bevare den fine gamle ruin af den 2000 år gamle romerske villa.

178: lørdag den 27. juni

Efter rundvisningen i den romerske villa gik vi i regnvejret nogle hundrede meter over til Artweiler Weinforum, hvor vi fik mulighed for at smage på lidt forskelligt lokalt vin, fik historien om områdets vinproduktion samt lov til at kigge ned i den store smukke vinkælder.


Kristian og jeg kom frem til, at vi vist egentlig aldrig har været i en arbejdende vinkælder, så det var skægt at opleve. Vægge og lofter var levende af svamp - eller penicilin som vores rundviser beskrev det. Gad vide om det betyder, at man ikke bliver syg, hvis man arbejder nede i kælderen - eller har de bare multiresistente bakterier i kælderen?
Kristian and I were able to go to the Ahrtal and see a Roman villa and the nearby wine forum and museum. The Roman villa is beautifully preserved but we are sure that without a guided tour it would be difficult to envision how it had worked and what it might have looked like. At the wine forum we got to taste local wines and visit a working wine cellar complete with barrels, candles and fungus on the ceilings and wall.

2 kommentarer:

Maribi sagde ...

Vildt fascinerende med gamle ruiner, tænker altid på hvordan de mennesker har levet, følt og tænkt, spændende spændende...
Ikke dårligt med et smut forbi den lokale vinproduktion, må have været spændende.
Håber I har godt vejr i Tyskland, her er det sol og sommer:-)

Margit sagde ...

Hvor ser det spændende ud. Jeg er også vild med OLDgamle huse, steder og pladser hvor kun fantasien sætter grænser for de billeder man danner inde i hovedet. Ser også ud til at I havde en fin Skt.Hans aften. Vi har været på smut-tur til Stockholm, det er en SUPER flot by.
God dag til dig....