tirsdag, juni 24, 2008

Sankt Hans

I går var vel en meget almindelig dansk 23. juni med lidt sol, lidt regn, masser af vind og sankt hans bål over hele landet.

Vi startede dagen med en tur i botanisk have; vi mødtes med Louise ved indgangen til haven og så trissede vi rundt og nød blomsterne, træerne og de fine udsigter.

Udsigt over botanisk haves fine søområde.

Det smukke gamle drivhus.
På vej gennem haven mødte vi også en festligt klædt and.

Efter turen i botanisk have gik vi alle fem på Cafe Europa for at spise en god frokost. Vi var så heldige, at vi kunne sidde udenfor, også selvom det småregnede lidt, mens vi spiste. Efter frokost måtte Louise gå tilbage til sin bil, mens Norri, Warren, Kristian og jeg gik på lidt shopping hos Georg Jensen, Illum, Illums Bolighus og Royal Copenhagen. Jeg havde ikke set Royal Copenhagens nyindrettede butik, men jeg må sige, at jeg er imponeret. Samtidig måtte jeg også overgive mig: der er kommet noget musselmalet porcelæn, jeg ikke kan stå for, så ønskelisten er udvidet. Prøv at se, hvor frækt det er:
Billede fra Royal Copenhagen - design af Louise Campbell.

Vi introducerede Norri & Warren for Paradis Is og kaffe fra Baresso, hvorefter turen gik forbi den synagogen i Krystalgade, før vi vendte næsen mod Nørrebro.

Sankt Hans middagen skulle indtages hos mine forældre, så det var der helt styr på. Vi havde en rigtig hyggelig middag sammen. Klokken 21.45 gik turen så mod Gentofte Sø, hvor vi skulle se bål. Jeg havde glædet mig meget til at synge Midsommervisen og til at vise Norri & Warren en så dansk tradition som sankt hans bålet. Selvom bådene brændte over det meste af landet, gjorde de det ikke ved Gentofte Sø, og dette var det tætteste vi kom på et sankt hans bål:

Det var nok mig, der var mest skuffet over, at der ikke blev noget bål ud af det. Men sådan kan det gå - det var en dejlig dag alligevel, og en gåtur skader jo aldrig.

I dag har vi sat Norri & Warren på en taxa, så de kunne komme af sted på deres cruise. Jeg ser dem igen om 10 dage, hvor de skal overnatte her en enkelt gang, inden de vender hjem til Californien.

4 kommentarer:

Rikke Eskildsen sagde ...

Lyder som en dejlig dag. Vi fik helle ikke bålet af se. Det blæste for meget, så det blev kun til nogle fyrfadslys, men det var nu hyggeligt alligeel :0)

Netti sagde ...

Det lyder bare som om i virkelig har hygget jer enormt. Lidt ærgeligt med bålet :o)

Anonym sagde ...

ja vi fik heller ikke set bål, der var aflyst her nede hvor vi plejer og se det :( synes elelrs også det er så hyggeligt.

Pia sagde ...

Det er da bare for lækkert det nye musselmalet porcelæn