mandag, juni 23, 2008

En lille update

Vi har fortsat gæster, og dagene synes at flyve af sted. Hver dag byder på sine oplevelser, og Kristian og jeg nyder at være guider i et Danmark, der viser sig fra sin smukkeste såvel som sin vådeste sommerside. Jeg får ikke taget så mange billeder, men det gør Norri, så jeg får nok noget at scrappe alligevel ;o)

Fredag eftermiddag kørte vi en tur op langs Strandvejen til Helsingør, hvor vi så Kronborg og naturligvis gik en tur i Helsingør. Jeg kan ikke mindes, at jeg ved tidligere besøg på slottet har været nede i kassematterne. Det kan selvfølgelig ikke afvises, at jeg har. Men det var vi altså, og det er godt nok et klamt og mørkt sted! Man kan undre sig over, hvorfor Holger Danske har valgt at sidde netop dér.

Flaget var hejst.

Fra Kronborg kørte vi hjem via Langelinie og den lille havfrue. Vi havde advaret Warren & Norri om, at den lille havfrue nok ikke er Danmarks mest seværdige seværdighed, og det kunne de nok kun være enige i. Men nu har de set den; de har gjort deres pligt.

Lørdag var vi i Odense for at besøge H.C. Andersen. Det var et af vores gæsters ønsker dels at se eventyrforfatterens fødeby og dels at se noget af det ganske danske land. Og så er en tur fra København til Odense jo lige det rigtige punkt på dagsordnen. At vejret desuden var fuldstændig fabelagtigt gjorde jo ikke turen mindre vellykket.


Ren købstadsidyl med de små lave, farvestrålende huse.

Prøv nu lige at se den himmel!
Det er da sommer i højeste potens.


En postkasse fra før tingene
(eller bare postvæsenet) gik af lave.


Jeg må med skam melde, at jeg ikke aner,
hvad disse smukke blå hedder.

Kornblomsterne fascinerede Norri,
så selvom vi ikke kom forbi en helt rød mark,

måtte vi holde og tage billeder.

Der er højt til himlen om sommeren.

I går var turen så kommet til København, og vi lagde ud med at se Rosenborg. Det er et vidunderligt lille slot, og der er masser af gode historier at fortælle om Christian IV, musik i skjulte rum og øreringe af projektilstumper. Hvis det er noget tid siden, du har været på Rosenborg, så kan jeg varmt anbefale at genbesøge slottet. De har restaureret første og anden sal (blandt andet er der lagt nyt gulv i riddersalen), og det er blevet virkelig smukt.

Fra Rosenborg gik vi gennem regnen til Café Norden, hvor vi spiste frokost. Herfra gennem en kaffecafé til Nyhavn. Vi var så heldige at komme med en kanalrundfartsbåd, der var overdækket. Ellers var vi blevet fuldstændig gennemblødte, da det gav sig til at vælte ned, da vi var på vej mod den lille havfrue (så det var et held, at vi allerede havde besøgt hende).

Efter endt kanalrundfart gik vi på visit hos dronningen. Hun var dog ikke hjemme, så vi kunne ikke få en kop the og en kiks. Men vi nåede at se nogle af garderne gennemføre et vagtskifte, og vi fik set Amalienborgmuseet. Desuden snakkede vi om Mærsk-familiens gaver til København; den slags gaver er jo ret almindelige i USA, så det var en opgave at forklare, hvorfor der er opstået polemik omkring dem i Danmark.

Fra Amalienborg gik turen tilbage til Kongens Nytorv, og da vores bus lige var kørt, måtte jeg overgive mig og tage metroen (for anden gang nogensinde) til Nørreport. Det er nu en meget fin og lys metro, vi har fået.

Vel hjemme igen stod den på lidt tilbagelænet afslapning, middag med nye kartofler og koldskål til dessert (som både Norri & Warren kunne lide). Derefter sluttede vi aftenen af med at se Spanien slå Italien ud af EM i en forfærdelig kedelig kamp.

I dag sover de tre andre længe, mens jeg opdaterer bloggen. Planen for i dag lyder noget i retning af: mødes med Louise ved botanisk have, se haven, shoppe og spise frokost i byen, vende tilbage til Nørrebro, køre forbi føtex (Norri vil gerne se en dansk dagligvarebutik, og tage et billede af Kelloggs Frosties) på vej til mine forældre, hvor vi skal spise middag. Efter middagen går vi ned til Gentofte sø, ser Sankt Hans bålet og synger midsommervisen, hvorefter vi går tilbage til mine forældre kører hjem og går i seng ;o) Imorgen skal Norri & Warren så af sted på deres cruise, så det er sidste dag med sightseeing i denne omgang.

4 kommentarer:

Karin sagde ...

Hold da op, hvor får I set meget og det ser ud til at I udnytter hvert sekund. Håber de sætter stor pris på sådanne guider :-)

Charlie sagde ...

Ja man bliver altid lidt forpustet når man har amerikanske turister - men I har da gjort en indsats for at få vist dem rundt. Jeg TROR den blå blomst er:
Anisisop
(Indianermynte, Lakridsmynte)
Agastache foeniculum
En af de flotteste planter i vores have lige nu er er Anisisop. Rører man ved bladene eller blomsterne har den en forbavsende stærk lakridsduft. Vi har den i 2 modeller. Nemlig den almindelige med blållilla blomster. Og den hvide, der også kaldes for Lakridsmynte.
Der findes flere arter, der alle kommer fra Amerika. Der findes også en asiatisk art, Agastache rugosa der bruges som medicin i Kina.
De bliver1-1,5 m. høje ret brede buskagtige stauder. De blomstrer fra juni til den første frost.

Med fare for at lyde nørdet!!!!

Karina sagde ...

Danmark er et yndigt land. Det har du lige bevist. Super lækre billeder du tager.

Netti sagde ...

Hold da op sikke et program - det kan jo tage pusten fra enhver!
Men eet eller andet sted må det også være spændende at være turist i sit eget land og se det igennem andres øjne :o)