lørdag, marts 07, 2009

1. dag i Bonn

Lige omkring midnat nåede vi til vores meget lidt charmerende motorvejshotel udenfor Bonn. Hotellet er jo heldigvis ikke det, det handler om, så det udfylder sin rolle som et sted at overnatte.

Den pligtopfyldende kommende udlejer.

Inden vi kørte nogen som helst steder i dag, måtte Kristian udfylde en ganske ny rolle for os: som potentiel udlejer. Her tastes der på fulde kraft for at få svaret en potentiel lejer af vores lejlighed hjemme i København.

Så langt er foråret kommer ved Rhinen i Bonn.

Lørdag formiddag startede vi med at køre ud af Kennedy-allee, hvor vi parkede nær en kirke. Vi gik ned til Rhinen og op langs floden for at se på det sted, hvor Kristian skal arbejde fra starten af april. Der var helt bestemt forår i luften, og vi nød den blå himmel og den lune forårssol, mens vi trissede af sted.

Kristian ved Rhinen.


Generalsekretærens arbejdsplads.

FNs generalsekretær har sørget for at få sig et rigtig nydeligt sted at arbejde, mens fodfolket må bo i anden række. Men det kan nu alligevel ikke benægtes, at det er et dejligt sted at skulle arbejde. Måske kan Kristian og jeg mødes til frokost ved Rhinen.

Kristian med fingrene inde i et stort træ.

Lige udenfor FNs kontor står en lille bænk mellem nogle store træer. I et af disse træer gemmer sig den første geocache, Kristian og jeg har fundet i Bonn. Meget passende, kan man vel sige.

Kristian med geocache - FN i baggrunden.

Klokken 12 havde vi en aftale, hvor vi skulle se en lejlighed på den anden side af floden (i forhold til selve Bonn). Vi havde fået den opfattelse, at der var køkken i lejligheden, hvilket desværre ikke var tilfældet. Det var ellers en meget hyggelig lejlighed med gode muligheder og rigtig meget opbevaringsplads. Men der er ingen tvivl om, at vi begge helst vil have en lejlighed, der er født med et køkken, også selvom det er vanskeligt i et land, hvor 90% af lejelejligheder er født uden køkkener... Vi har samtidig erkendt, at vi nok helst vil bo på den "rigtige" side af Rhinen for ikke at blive for isolerede.

Altes Rathaus (og desværre ikke noget godt billede...)

Fra vores lejlighedsvisit kørte vi til selve Bonn for at se på byen og dens muligheder. Det er en rigtig dejlig by! Der er masser af gode butikker, og der er rigtig god stemning i byen. Til dem, der måtte intesserer sig for det, kan vi fortælle, at der er et Galleria Kaufhof med en skøn madafdeling, der er et super marked på pladsen foran det gamle rådhus - vi kommer ikke til at mangle gode råvarer, mens vi er hernede, det er helt sikkert. Smukke grøntsager, friske smukke krydderier, godt brød, friske råvarer en masse. Når man rejser ud er det altså med den risiko, at man opdager hvor fattigt Danmark er på nogle områder - særligt når det kommer til ordentlige råvarer.

Lørdagsmarked på pladsen ved Altes Rathaus.

Efter at have trisset rundt i byen et par timer besluttede vi at køre en tur op og nedad Rhinen for at se området omkring Bonn. Der er meget industri, men der er også så meget lækkert natur og rekreative områder. Lene; du kan godt kridte vandreskoene, for der er masser af steder at gå smukke ture. Vi glæder os til at køre ture på cykel nede ved Rhinen.


Færgelejet.

Der er ikke så mange broer over Rhinen tilbage, for de blev sprængt væk under 2. verdenskrig, så vi endte med at måtte tage en lille færge over floden. Det var nemt og uproblematisk med færgen, så det er nok ikke sidste gang.

Og bare for at slutte det af så foregik alt dette under en smuk lyseblå himmel. Marts i Bonn er mere forår end vinter. Det er vidunderligt! Imorgen er det vist nok planen at køre en lang tur - måske endda til Holland...

5 kommentarer:

Margit sagde ...

Fantastiske billeder og en god fortælling - som altid. Det er vel nok spændende for jer. Håber at det lykkes for jer at finde en hyggeligt sted.
Knus

Karin A sagde ...

Lycka till med sökandet - hoppas ni hittar något riktigt fint. Och hoppas ni har haft en riktigt god tur till Holland.
Kram
Karin A

Charlie sagde ...

TAK fordi der er "plads på bagsædet" i den lille blå kutter, så vi kan følge med på turen her på bloggen. Ja - sorry - køkkener regnes ikke for mur og nagelfast inventar i Tyskland (og heller ikke Frankrig og Luxembourg - ved jeg). Håber I snart finder noget der passer jer - selvom intet køkken jo kunne betyde mindre husarbejde og mere scraptid??? (fnis). Råvarerne - ja - suk - det har du helt ret i - men efter min mening har danskerne selv været ude om at vi har de varer vi har i dag. Et gammelt landbrugsland med gode råvarer har haft så "discounttravlt" at der bliver færre og færre der kan leve af at levere gode råvarer til os - her sidst er det æblerne der er på vej væk fra DK.

Ida sagde ...

Det ser fantastisk spændende ud. Vi glæder os helt vildt til at komme og besøge jer. Håber det lykkes at finde en lejlighed med køkken - hvordan kan man leve uden?

Netti sagde ...

Det lyder som en rigtig hyggeligt weekend i har haft. Og ja Bonn er en meget smuk by :)