onsdag, august 12, 2009

Det gamle Nürnberg (220/365)

220: søndag den 9. august

Fra Würzburg kørte vi en tur til Nürnberg, som er en smuk by med en forfærdelig historie. Meget, hvis ikke det meste af byen, blev pulveriseret af de allieredes bomber under 2. verdenskrig, men byen er genopbygget af de sten, der faldt. Jo flere billeder vi ser af sønderbombede byer, jo mere forståelse får vi for tyskernes rekonstruktion af deres gamle byer. Det er ikke til at forestille sig, hvordan landet så ud i sommeren 1945 - prøv at se dette billede. De forbrydelser, der blev begået i det tredje rige, var rædselsfulde og så umenneskelige, at det ikke er til at forstå og rumme, men den anden side af kampen begik bestemt også forbrydelser i hævnens navn. Det er skræmmende at se, hvad mennesker kan gøre ved hinanden.



We went to Nürnberg on Sunday and it is strange to see this beautiful town and know that it was almost entirely destroyed after WWII. The crimes commited in the third reich were monstrous and unfathomable but the other part in the war commited crimes as well - in the name of revenge. It is terrible to see what people can do to each other.

1 kommentar:

Margit sagde ...

Din sidste bemærkning er så sand som det kan være sagt!!!
Og det gælder faktisk den dag i dag!!!
Spændende at se og høre om jeres besøg i omegnen... Det giver ny inspiration, når vejen en dag går gennem Tyskland.
Denne gang gør vi holdt ved Weimar og Dessau på vej sydover. De to områder har vi ikke besøgt før, så det bliver spændende.
Vild med dine foto... du finder altid nogle sjove/spændende motiver.