tirsdag, juni 08, 2010

Europa indenfor dørene

Vores superfund.

Omkring da Kristian fyldte 20-21 år fik jeg den idé, at det kunne være fedt at have et stort gammelt skolekort hængende på væggen. Kristian har altid været vild med kort, så det var jo oplagt for os at have et hængende.

Desværre kunne jeg ikke finde et, og nu er der så gået 11-12 år, hvor jeg med jævne mellemrum har overvejet kortet men ikke fået gjort noget ved. I mellemtiden er gamle skolekort blevet populære i Danmark med efterfølgende prisstigninger. Nu er det ganske nemt at skaffe et kort, men jeg er blevet lidt nærig. Dertil kommer naturligvis, at vi nu ville skulle have transporteret kortet fra Danmark til Bonn. Så jeg ventede stadig.

Jeg sad og kiggede på kort på en dansk hjemmeside, og kortene var stort set alle sammen tyske, så jeg tænkte, at jeg da måtte kunne finde et kort lokalt, så jeg i det mindste ikke skulle tænke helt så meget på transporten. Det kunne ikke lade sig gøre! Jeg ledte overalt, men jeg kunne simpelthen ikke finde så meget som et eneste gammelt skolekort hernede.

En aften i sidste uge sad jeg og kiggede på den lokale udgave af den blå avis, og her fandt jeg fuldstændig tilfældigt kortet på billedet ovenfor. Det var til salg 5 km fra vores hjem til den fyrstelige sum af 20€ - 10% af hvad et lignende kort ville koste i Danmark. Fest!


Som det ses, så er der tale om et stort kort (cirka 220x175cm), som virkelig gør en forskel i rummet. Det hænger dér, hvor mit scrap stod indtil for en uges tid siden. Det har virkelig ændret rummet, og jeg elsker det. Kristian er også glad for kortet, det eneste problem kan måske blive, at han ender med at sidde med næsen inde i kortet for at studere alle detaljerne ;o)

6 kommentarer:

DianaDK sagde ...

Uh, det er jo ren flash back til skoletiden, hvor de forskellige kort blev trukket ned, alt efter hvilket land/by der skulle studeres !

Margit sagde ...

Hvor er det kort LÆKKERT. Jeg elsker kort... og dette vækker da minder... ØJJJ, hvor har jeg ofte trukket sådan et ned!! =0)
Bare det var mit...

Line sagde ...

Ha ha, jeg kan lige forestille mig K undersøge kortet helt tæt på - forstår godt din bekymring for, at han bliver hængende der :o) Han er den eneste jeg kender, der kan "læse" i et topografisk atlas ;o)

Bortset fra det, ser det virkelig fedt ud med kortet over 3-personeren!

Charlie sagde ...

Sikken en FED ide - og bliver det for slemt, så må du konstruere ham et skulderaggregat med bakspejl så han kan se fjernsyn samtidig med at han kigger på sit fine kort. (FNIS)

Dorit sagde ...

Kender godt den trang til kort, har den selv. Jooo, man husker da godt de kort fra skoletiden. Tillykke med det, du har gjort et kup !

Benita sagde ...

Nøj det er superflot! Står det hele så på tysk? Puha det ville være et stort problem her hos mig!

Da vi overtog huset sagde vi at den gamle ejer bare skulle lade alt sit ragelse (vist ikke helt det ord vi brugte...) være, så skulle vi nok smide det ud vi ikke kunne bruge. I bunkerne, for hold da op der var mange, fandt vi et gammelt landkort. Måske skulle jeg kigge på det igen. Det ser nemlig vildt fedt ud på væggen over jeres sofa. :D