tirsdag, maj 04, 2010

Røg i køkkenet

Som dem af jer, der har læst min blog i nogle år, vil vide, så havde jeg for et par år siden et lille "uheld", der involverede risengrød og en mikrobølgeovn. Noget kunne tyde på, at jeg har gang i en serie, som heldigvis strækker sig over ganske lang tid.

I dag kom andet afsnit, som involverede en almindelig ovn og en aubergine. Som en af de eneste grøntsager har auberginen vist sig at være dyrere her end i DK. Jeg elsker auberginer. Scenen er sat!

I dag skulle vi altså have denne lækre spise, og den skulle blive til en baba ganoush, som skulle spises til hakkebøffer og en god tomatsalat. Så jeg puttede glad auberginen i ovnen og ventede. På et tidspunkt kom der så til at lugte lidt brændt i lejligheden, så jeg måtte ud og se til min aubergine. Og det var dette syn, der mødte mig:

Noget er gået helt galt.

Auberginen var ganske enkelt eksploderet i ovnen, og den havde sendt tråde ud over hele ovnrummet. Som det ses sidder der aubergineindvolde i loftet af ovnen, og de hænger også fra bagepladen.

Skallen er helt tør og er foldet væk fra auberginens krop; meget mærkeligt syn.


Da først auberginen var ude af ovnen lignede den mere en død kylling (eller alien) end en delikat bagt aubergine. Resultatet blev altså, at vi ikke skulle have hakkebøffer med baba ganush med mere - i stedet er der lige om lidt kylling med hvide asparges. Og en lille rengøringsopgave oveni.

Velbekomme!

10 kommentarer:

Margit sagde ...

hold da op... sikken et rengøringsarbejde der venter (eller ER overstået...??)
Tænk... jeg var overbevist om det var en DØD kylling... oder so...
Men fint alternetivt menuforslag... ;o) ;o)
Fortsat god aften...

Henriette sagde ...

Det skulle være så godt, og så var det faktiske skidt... stakkels aubergine... men en sjov historie...

Eva Dohn sagde ...

Jeg tænkte som det første på Alien filmene. Det er da helt vildt, at det kunne gå sådan.

Charlie sagde ...

OMG - hvis Big Brother is watching som det jo hedder sig her på "indernettet" så må du hellere skrive at du lover du aldrig vil lave ovnretter i USA - ellers er jeg bange for jeg kommer til at bage dig en kage med en fil i!! Du kan det der med mad-eksplosioner. Stakkels aubergine - og TAK for et godt grin!!!! =0)

Sabrina Krighaar sagde ...

ROFL!

Men ad hvor ser den egentlig ulækker ud.

Det giver da noget at scrappe om :-P

Henriette sagde ...

Sikke en skøn afslutning på en dejlig dag. Jeg synes det er super med en fortsættelse på "Risengrøds-Sagaen", så tak for et godt grin! Det var lige det jeg trængte til.

Og forresten, vores ovn har lige overnattet godt dækket i brun sæbe og husholdningsfilm, det er da noget der virker :-)

Heidi sagde ...

Det er sjovt :)

Anonym sagde ...

Ja, det minder jo nærmest som om der er "født" en alien i din ovn. Om lidt står Sigourney Weaver og banker på din dør ;O)Gad vide om hun vil hjælpe med rengøringen? Hehe Fortsat god dag.
KH 10na-der godt kan huske risengrøden

Charlotte sagde ...

he he he - UPS! :0)
Måske ikke så sjovt for dig, der måtte i gang med rengøringen efterfølgende, men historien er da SJOV! :0)
Underligt som den kunne eksplodere og nærmest krænge det inderste ud af sig....

Louise sagde ...

Hæ hæ, det var sjovt, altså for os andre at læse, nok ikke for Jer. Men du forstår at fortælle en historie. Sidder stadig og griner i skægget.