søndag, juli 19, 2009

Tid til endnu en opdatering fra terrassen (200/365)

200: søndag den 19. juli
En af mine smukke dahliaer;

den er vel godt 70 cm høj og SÅ fin.

Det går simpelthen så stærkt på terrassen, og det er en daglig fornøjelse for mig at gå ud og se, hvad der mon nu er groet, har fået blomster eller mere farve.

Endnu en af de dahliaer jeg lagde som knolde i april.
Det er fascinerende at se ting komme op af jorden.


Jeg var oprigtigt bekymret for mine tallerkensmækkere,
efter jeg havde flyttet dem, men de stortrives igen.

Jeg har nedlagt bedene med kornblomster, da de så frygtelige ud hen mod slutningen. Da jeg ikke lige kunne se, hvad jeg kunne nå at så i denne sæson, har jeg plantet en af mine dahliaer samt nogle "købeblomster" i de to kasser.

Et af bedene der har fået nye indbyggere.

Da vi var ude og købe nye planter faldt Kristian for denne fjerblomst, som har de sødeste og lidt tossede lilla blomster:

Kristians blomst.

Jeg såede nogle frø (som jeg ikke kan huske, hvad var), men de spirerede ikke som der stod på pakken de skulle. Kassen blev i stedet hjem for mine lyserøde petuniaer, men der er nu kommer nogle af de "oprindelige" beboere op igennem petuniahavet:

Dejlig gul farve.

Mine tomater stortrives, og nu er de faktisk også begyndt at få farve, så det varer ikke længe, inden vi skal have hjemmedyrkede tomater til middagsmaden.

Min mest frugtbare tomat
har haft brug for masser af hjælp for ikke at vælte.

De her tomater er KÆMPE store - hvilket de egentlig ikke skulle være.
Planten har kun lavet den ene klase til gengæld.

Den første tomat, der kom frem,
er også den, der er blevet rød først.


Mmm...

Jeg satte i slutningen af juni nogle bønner og ærter, og de er også på vej. Jeg er spændt på, om der når at komme frugter på planterne. Vi får se...

Grønne buskbønner,
som skulle bære bønnerne over bladene.


Ærteplanterne er på vej.

Som jeg har skrevet om tidligere, købte jeg en hokkaidoplante, og lad os bare sige, at den vokser flittigt. Det er helt vildt, som den gror. Udover at vokse laver den de smukkeste gule blomster.

Græskarblomst helt tæt på.

Den efterhånden ret store græskarplante.

Foruden græskarplanten har jeg også købt en zucchini. Jeg havde faktisk ventet at se grønne squashlignende frugter på planten, men jeg er blevet klogere. Planten har nemlig smukke lilla blomster og skønne auberginefarvede frugter.

Min lilla zucchini.


Dild, som ikke kan lide, når det er varmt og tørt.

Pelargonier, som vokser og blomstrer, som blev de betalt for det.

Solsikker, som heller ikke er vild med tørke;
hvordan passer det med dér, hvor solsikker normalt gror?

5 kommentarer:

Charlie sagde ...

Jamen så kom jeg da på en dejlig havevandring her fra morgenstunden. Din gule "gæst" ligner en morgenfrue (dem kan man spise, hvis du får lyst til at drysse lidt gule blade på salaten). Et imponerende udvalg og fint passet. Sjovt at det vi kalder en aubergine her i DK hedder sådan.

Ida sagde ...

Det ser fantastisk ud. Jeg elsker også at se hvordan vores have forandrer sig dag for dag med nye blomster m.m. Jeg glæder mig til at se det hele i slutningen af august ;)

Margit sagde ...

Er du vimmer... hvilken OVERFLOD
=0)
Jeg er imponeret over, hvor meget I har på jeres (formoder jeg) trods alt begrænsede plads. Jeg kan godt forstå at du har glædet dig til at begynde at høste...
Du MÅ ha' grønne fingre ;o)
Som du undrer dig over solsikkerne undrer jeg mig over mine nerier... de ser også tørstige ud konstant...
Men... mon de bliver vandet langs motorvejene i Italien?? Og der blomstrer de jo gerne!!
OG så er det jo fantastiske fotos.

Netti sagde ...

Hold da op hvor alting gror på jeres terasse. Der er da gået en gartner tabt i dig :) Som jeg har sagtt før..hvordan skal det ikke gå når i kommer hjem til København? Jeg bliver helt bekymret..

Netti sagde ...

Hold da op hvor alting gror på jeres terasse. Der er da gået en gartner tabt i dig :) Som jeg har sagtt før..hvordan skal det ikke gå når i kommer hjem til København? Jeg bliver helt bekymret..