søndag, juli 12, 2009

Omkring i Würszburg (192/365)

192: lørdag den 11. juli
Floden Main, Festung Marienburg og den fine gamle bro.Vi var første gang i Würzburg i sommeren 2007, og den gang var vi på rundvisning på bispepaladset Residenz. De var i gang med at restaurere paladset, så det var ikke alle rum, vi kunne kom til at se. Da rundvisningen sluttede, sagde omviseren: "vi ses igen sommeren 2009, hvor istandsættelsen er afsluttet, og der er Mozart-festival". Det har Kristian og jeg siden grinet meget af, men nu hvor vi så bor relativt tæt på Würzburg, måtte vi selvfølgelig af sted. Vi bestilte billetter til to koncerter og bookede værelse på et hotel centralt i byen. Desværre blev en af vores koncerter aflyst på grund af sygdom, men sådan noget kan jo ske. Da min mor også har besluttet, at hun gerne vil se Residenz, hvilket virkelig er fantastisk, skal vi faktisk til Würzburg igen om en månede, og derfor var vi ikke på rundvisning i paladset i denne week-end. I stedet turnerede vi rundt i byen på en geocaching-ekspedition.

Det har været ret sølle vejr i Tyskland i den seneste uge, så vi var noget spændte på, hvordan vejret ville arte sig denne juli-lørdag. Det var det mest vidunderlige sommervejr, man kunne have ønsket sig hele dagen. Det blev så regn da vi skulle gå til koncert om aftenen, men det er mindre vigtigt.


De forstår at huse turistkontoret standsmæssigt i Würzburg.

Vores tur gik blandt andet over byens marked, som er en mere blandet omgang, end det marked vi har i Bonn. Her bliver solgt alt fra træskrammel, over solbriller, grøntsager og frugt til rengøringsudstyr og køkkentøj. Min favorit fra markedet var dog denne syltede agurker bod, som havde alt til syltearbejdet: forskellige agurker, dild, peberrod og hvidløg. Det er da for herligt, at man kan købe hele sættet samlet.

Sylt selv.


Et af byens vartegn er denne fine gamle kran, som vi faktisk ikke så første gang, vi var i byen. Denne gang skulle det være anderledes, og derfor gik vi naturligvis ned og så kranen (og fandt den geocache, der ligger på kranen).

Alte Kran.


Kristian am Main.


Fra Altes Kran gik vi ind i byen op til Alter Mainbrücke , som minder lidt om Karlsbroen i Prag med store statuer i alkover langs broen. Der er en fin udsigt mod Festung Marienburg, ned til Altes Kran og op og ned af Main.


Kristian kigger frem bag en af den gamle bros statuer.


Vi spiste frokost på Bürgerspital, som har en forrygende gårdhave, hvor vi kunne sidde i solen og nyde hinandens selskab, et glas vin (eller vindruesaft for mit vedkommende) og de fine hvide skyer der drev forbi over os.

Kristian vurderer vinkortet.


Aftenen stod på Strauss' Die Fladermaus i orangeriet i Residenz' fine have. Det var vores første operetteoplevelse, og overordnet set var det en succes. Jeg blev dog irriteret over tredje akt, som virkede alt for fladpandet og fuldedum. Men første og anden akt var gode med herlig let komedie og dejlig musik. Måske skal vi tage mere opera og operette i fremtiden...

3 kommentarer:

Sarah sagde ...

Hvor ser det bare fantastisk skønt ud. Det lyder til at i har haft en rigtig god tur. Jeg vil da også til Würzburg engang - for der ser rigtig skønt ud.
Suk sidder lige og ønsker at jeg havde ferie nu...
Hav en god søndag.

Charlie sagde ...

Sikken en dejlig tur - den kran minder mig om den fine, gamle kran i Lüneburg hvor min veninde bor. Typisk tysk med den agurkebod - de er jo SÅ organiserede og laver rigtig mange ting selv. Også mændene - min venindes mand laver f.eks. yoghurt, syltetøj og div. drikkevarer af mere stærk karakter.

Margit sagde ...

Hvor ser det ud til at have været en fantastisk miniferie...
Og I har da været heldige med vejret ser det ud til.
Som du plejer, har du jo taget nogle SUPER fotos.