tirsdag, december 11, 2007

News from London

Louise og jeg begav os ud på vores engelske tur tidligt mandag morgen. Mens december-mørket endnu havde godt fat i København, kørte Kristian os til lufthavnen. Vi kom for tidligt til at kunne checke ind med det samme, men da skranken endelig åbnede var vi nummer 4 og 5, der checkede ind, så det var fint. Køen til sikkerhedskontrollen var tilgengæld latterlig - den var næsten så lang at folk måtte stå ned ad trapperne... Men den bevægede sig forholdsvis hurtigt, så vi slap igennem nåleøjet. Flyet var en smule forsinket, men ikke noget, der gjorde den helt store forskel. Vores flyvetur var uproblematisk, og helt uden hændelser.

Som det altid gør sig gældende, var det nemt og hurtigt at få bagagen i Stansted, og vi var straks på vej med tog til Liverpool Street Station, hvor vi ankom omkring klokken 13. Derfra videre med undergrunden til Glouster Road Station, hvor vi mødte første forhindring; vi kunne ikke lige lure, hvilken vej vi skulle for at komme til hotellet. Vi var nødt til at bruge en livline og ringe til Kristian, som kyndigt vejledte os. Vi ankom til hotellet og blev installerede i vores lille fine lejlighed. Louises første kommentar var dog: hvor er vores seng? Den var gemt indeni sofaen ;o)

Efter vi havde indtaget lejligheden, måtte vi naturligvis også indtage byen. Vi blev enige om, at en bustur herfra hotellet (eller faktisk fra Glouster Road Station) til Marble Arch var lige det, der skulle til. På ruten kom vi bl.a. forbi Harrod's, som dog endnu ikke havde tændt lysene på facaden, Hyde Park Corner og selvfølgelig Marble Arch. Vi shoppede os vej ned ad Oxford Street via forskellige butikker og stormagasiner. Mens vi browsede butikker faldt mørket over London, og vi kunne nyde alle julelysene, som pryder butikker og gader. Nogle af dem er fantastisk smukke, mens andre er lidt OTT.

På Oxford Circus stillede vi os foran H&M og ringede til Kristian, som gik ind og "tog" et billede af os med det webcam, der hænger på Oxford Circus... En geocache logget i London, hvilket ikke er så ringe endda. Og her er det billedelige bevis - kan I se os ved den gule pil?

Vi vendte om og gik tilbage af Oxford Street på den modsatte side, hvor vi endnu bedre kunne se lysene på alle de store butikker. I M&S gjorde vi så vores indkøb til aftensmad: en ret til mikroen, gode salater, ærter, agurk, gulerødder, frugter og bær. Alt sammen super delikat. Selv Louise måtte overgive sig til den store fornøjelse det er at handle mad i M&S.

Returrejsen fra Marble Arch blev foretaget i bus, og denne gang kom vi forbi et Harrod's med alle lysene tændt. Vi må dog nok stå af og kigge ordentligt på de fine dekorationer i vinduerne en af dagene.

Vi nød vores overdådige middag i sofaen, mens vi så lidt forskellige programmer på BBC - sådan rigtig London-hygge. Første dag i London sluttede med at vi trak vores underlige (desværre ret elendige) sovesofa ud og lagde os til at sove....


Men klokken 12 vågnede jeg badet i sved, og måtte have noget luft. Der var stegende hedt i rummet, og der kom intet frisk luft ind. Vi havde forsøgt at åbne vinduet, men vi havde måttet opgive. Jeg måtte gå ned i receptionen for at høre, om der ikke var noget, de kunne gøre for at afhjælpe heden. Natportierens svar var: der er andre, der har klaget over, at de fryser! Godt så... Nå, men han kunne berette at vinduet faktisk kunne åbnes, så da det lykkedes, var det også muligt at falde i søvn.

4 kommentarer:

Navn: Marianne sagde ...

Lyder som en rigtig god tur so fare - håber på lidt billeder fra det juleklædte London.
Fortsat god rejse!

//Marianne

Charlie sagde ...

HULK hvor er I heldige, hils London fra mig i år. Et smut forbi Covent Garden plejer også at være et must for os - sjove optrædende og nuttede butikker og boder.
FORTSAT GOD TUR - jeg er smaddermisundelig - på den GODE måde. =0)

Navn: Marianne sagde ...

Hermed en udfording trods du er på 'ferie'. Kig forbi min side og se udfordringen.

Susan sagde ...

Louise, London, Kristian, airport.....that is all I got out of that! lol!!
hope you are having a good time in all those words I can't read!