søndag, marts 30, 2008

Solskinssøndag i Niedersachsen

Urene er sat frem til sommertid, og det havde solen helt sikkert opdaget i Niedersachsen. Vi vågnede til en smuk solskinsdag, som kun blev skønnere som timerne gik. Søndagsplanerne involverede geocaching, Torneroses slot og en by med smukke bindingsværkshuse.

Vores første stop var ved stenbrud i Hoher Hagen. Her findes en Earth Cache, som er en "skat" der består i en smuk naturoplevelse. I denne forbindelse er naturoplevelsen i virkeligheden også en kulturoplevelse, da et stenbrud er en kombination af natur og kultur. Ved stenbruddet var der en fin instruktiv interaktiv infotavle, hvor man kunne åbne og se hvor gamle de forskellige lag i stenbruddet er. Den var lækkert lavet, og stedet var smukt.I nærheden af stenbruddet findes denne væg af basaltstøtter, som er blevet til via en basaltvulkan, hvis lava efter udbruddet er krystaliseret som store sekskanter - kan I høre Kristian diktere ;o). Basaltstøtterne er omkring 10 meter høje og ret fine; og så er de også en Earth Cache, så det var geocache nummer 2 i dag.Fra Hoher Hagen kørte vi til Sababurg, som i følge overleveringen er inspirationen bag slottet i Brødrene Grimms Tornerose-eventyr. Slottet blev grundlagt allerede i 1334, men står nu kun delvist tilbage. Faktisk er en stor del af slottet kun en ruin. Det er ikke noget stort slot, men det ligger meget piktoreskt, og man kan bestemt se, hvordan slottet kan have inspireret til eventyr og drømme om prinsesser og onde stedsøstre.Jeg ved ikke, om Kristian spejdede efter prinsesser, drager eller de æsler, der gik på bakken under slottet. Men det var en oplagt mulighed for at få endnu et billede af min mand.
Overalt omkring slottet var der silhouetter med scener fra Grimm-eventyr; selv lamperne var dekorerede med sådanne silhouetter. Man kunne måske have forestillet sig, at det var lidt cheasy eller for meget, men jeg synes, det var hyggeligt. Sababurg var faktisk et eksempel på, at tyskerne ikke nødvendigvis skal renovere alting, men kan lade ruiner være (delvist) ruiner.Og for at det ikke skal være løgn, så var der de skønneste tegn på det forår, vi virkelig fik lov at opleve i løbet af eftermiddagen. Vi gik en tur rundt på Göttingens bymur, og da vi kom forbi stationen og et termometer viste det intet mindre end 22 grader! Puha; vi savnede vores sandaler og korte bukser. Godt at man så kan nyde syn som disse, når man er lige ved at smelte:
Vi har bemærket rigtig mange store misteltene, mens vi har kørt rundt her i området. Vi snakkede om, om det skyldes området eller vi blot ikke er vandt til at køre i mistelten-befængt område, når der ikke er blade på træerne? Faktisk er det ret imponerende at se disse store klynger af snyltere, der bebor store såvel som små træer alle vegne. De ligner næsten kæmpe fuglereder, men er det som bekendt ikke.Imorgen går turen yderligere sydpå til en af vores favoritbyer: Freiburg. Her skal Kristian på konference i nogle dage, så jeg skal være på slap line i Freiburg. Vi skal bo på et hotel, der ligger lige i udkanten af Schwarzwald, så vi er begge spændte på, om foråret er kommet for alvor? Og om vi får udsigt til den store sorte skov fra vores næste hotelværelse.

Er der forår på trapperne i Danmark?

1 kommentar:

netti sagde ...

hvor lyder det bare som en helt fantastisk tur. Nyd den :o)