fredag, februar 29, 2008

Administrativ vinter

Det er meget muligt, at det er den 29. februar i dag, men jeg vil ikke vente længere på forår. Blot fordi man kalenderteknisk indsætter endnu en vinterdag, skal vi da ikke snydes for foråret. Derfor har jeg lavet og forsøgt at opdatere min blogtopper - igen giver det en del problemer, som jeg håber, Kristian kan hjælpe mig med.

Jeg måtte ty til Basic Grey Phoebe, som er fra sidste år, for at få papirer, der var nok forår. Efter vores ret triste vinter kan vi da håbe på et vidunderligt forår.



I tråd med foråret tror jeg, at jeg skal på planteskole og hente planter til min altan snart. Det ville da være skønt med lidt friske løgplanter og at få ryddet ud i alt det, der står ude på altanen og roder nu. Hvad gør du for at komme i gang med foråret?


I en helt anden boldgade: vi var i teatret med mine forældre i går for at se "Hvem er bange for Virginia Woolf" på Gasværket. Det var en forfærdelig skuffelse, og vi gik i den første af to pauser. Det er sket en gang tidligere i min karriere som teatergænger, at jeg har forladt en forestilling. Stykket i går var gjort til en komedie, og jeg synes faktisk ikke, at de fire (meget kendte og som regel dygtige) skuespillere kunne spille - det var nærmest som at se en tragedie bliver gjort til en skolekomedie. Meget ærgerligt!

Kristian og jeg var også i teatret i mandags, hvor vi så "Shakespeare i forsamlingshuset" på Får 302. Stykket var en monolog med Paul Hüttel, som faleret provinsteaterskuespiller, og det var et fantastisk stykke teater. Paul Hüttel var overbevisende og trådte vidunderligt ind og ud af sine forskellige roller - se, det var teater!

For at opveje den slemme skuffelse fra i går har Kristian og jeg bestilt billetter til en række andre stykker. Det har virkelig været en stor teatersæson denne gang. Det mest fantastiske er, at man kan se teater til samme pris, som man skal give for at gå i biffen. Der er mange teatre, der tager 65-100 kr. pr. billet. Det er skønt. Og så er der altså mange store teateroplevelser at hente på de små teatre.

torsdag, februar 28, 2008

Spritnyt Cosmo Cricket

Susan har været så generøs, at hun har sendt mig sin Cosmo Cricket Fleuriste collection, som hun har fået, fordi hun arbejder for Cosmo Cricket. Jeg fik papirerne og båndene i går, og jeg var nødt til at lege lidt med dem her til morgen. Det kan nok være svært at se, men de to chipboard tuborghatte er sprayet med Tattered Angels Glimmer Mist i to forskellige farver. Det tilføjer et meget let glimmerudtryk, som virkelig er lækkert.



Med i sættet er et ark die cut blomster. Jeg synes ofte, die cut figurer kan være svære at bruge, men Cosmo Cricket har vedlagt nogle meget inspirerende idéer, så jeg lykkedes faktisk med at få brugt nogle af disse blomster. Jeg chalkede kanterne for at give blomsterne mere dybde:


Har du det som mig: når jeg får nye legesager indenfor døren, er jeg nødt til at lege med dem. Jeg bliver simpelthen inspireret af nye sager!

tirsdag, februar 26, 2008

Jeg havde da heller ikke lyst til risengrød...

Jeg kan ikke koge risengrød. Men det kan min mor, og hun var så sød at koge mig en portion risengrød. Jeg ville spise den sidste portion i dag, og ville varme den i mikroen. Fint nok - det plejer egentlig ikke at være et problem.

Men da jeg kom ud i køkkenet for at hente min skål, så det sådan her ud:


Der var ikke meget tilbage i skålen, men se så mikroen:




Jamen, jeg havde da slet ikke lyst til risengrød...



Jo, jeg havde faktisk. Men sådan er livet ;o)


Hvilke papirer foreslår du, at jeg bruger, når jeg scrapper dagens begivenheder?

onsdag, februar 20, 2008

Lidt mindre irriteret

Endelig virker det som om min influenza er på tilbagetog - jeg har stadig ondt i halsen, men det går fremad. Så meget at jeg var til undervisning på uni i dag. Peter Christensen forelæste (nej, det gør han faktisk ikke. Han underviser) om, hvad vi kan vide og hvor vi kan finde viden om pest i Danmark før 1645. Det var som altid interessant og oplysende. Efter undervisningen fik jeg talt med Peter om min opgave, og han syntes, at min idé lød spændende, og han ville gerne vejlede. Det er super.

Planen er nu at klø på med min pestopgave, mens min dispensationsansøgning til specialevejledning behandles af studienævnet. I aften skal jeg hente min mor på arbejdet, og så har vi et lille projekt, vi skal ordne, men imorgen formiddag skal jeg se, om jeg kan finde noget mere litteratur, flere kilder til mit emne. På den måde må jeg kunne snævre mit emne ind, begynde at skrive og få sendt noget til Peter. Den her opgave ikke tage fusen på mig. Den skal skrives i rimelig god tid, så jeg har en chance for at bruge tid på mit speciale snart igen.

Jeg har scrappet et layout for første gang i lang tid; men jeg kan endnu ikke vise det, da det er til en særudgave af LM Style. Jeg har også fået lavet et part kort, så dem kommer der billeder af snarest.

mandag, februar 18, 2008

Forbandede forkølelse

eller influenza eller hvad det nu er for noget stads, jeg har raget til mig. Jeg har været syg siden onsdag, og jeg er ualmindelig træt af det! Det måtte gerne være overstået, så jeg kan få noget af mit overskud tilbage. Jeg har virkelig ikke udrettet meget siden torsdag!

Nu vil jeg se, om jeg ikke kan få lavet et kort eller to, da der er nogle begivenheder på vej, hvor vi skal bruge kort.

tirsdag, februar 12, 2008

12 of 12 February

So here we go for my 12 of 12 for February. I guess an average Tuesday in the life of a full-time student isn't all that exotic but it is a good life!



First things first - I check what's new on Lifetime Moments to get the day started.



This month my date picture shows my updated scrap accountability blog.


Folding laundry - such a treat!


The gorgeous tulips K gave me on Friday.





Some light reading for my university class.


My little cute jelly belly sitting on the fridge making me smile.


The orange for my lunch.


This would be me checking to see if the postman might be on his way with a package.


The view out the front of my car window while stopped at a red light.




The car radio playing my favorite station.


This would be me waiting to pick my mother up at her work place.

mandag, februar 11, 2008

Og så lige en reminder

Imorgen er det den 12. Hvad betyder det så, tænker du. Jo, det betyder, at det er tid til 12 of 12, som kører hver måned. Måske skal du være med her i februar? Hvis du skal, vil jeg meget gerne se et link til dine billeder. Jeg skal helt sikkert være med, også selvom imorgen formentlig mest bliver en læsedag.

På kanten af forår

Tænk; det er februar, og alligevel føles det som om foråret er på vej. Jeg ved godt, at det kan blive snestorm om en uge, men i week-enden var det helt vidunderligt vejr, så K og jeg måtte en tur ud og finde lidt tupperware i naturen (bedre kendt som geocaching). Vi skulle have været i Fredensborg Slotspark, men der var utroligt mange mennesker, og så er det altså svært at være hemmelig. Vi tog i stedet nogle andre kasser, mens vi nød søndagen og det klare vejr.

På vej hjem fra Fredensborg så vi Krone 8 og lige i hælene på den en Peugeot med to sikkerhedsvagter. Jeg foreslog, at det nok var Mary, der skulle til et arrangement i forbindelse med modeugen, og det fik vi bekræftet, da vi kiggede på kronsprinsparrets hjemmeside. Vi så nu ikke giraffen selv, kun hendes bil og sikkerhedsvagter.

Billederne er fra vores udflugt, men de har været en tur igennem photoshop, så der er skruet lidt på kontrast, skin tone adjustment mm. Jeg ville gerne blive bedre til at bruge alle de muligheder, der er for at optimere billederne på pc'en, og vejen frem er nok at lege med det.
Den lille gule dims er vores gps, og det er den, der leder os vej til alle de gemte skatte ;o)

Og nej - det er ikke os, der har skåret i træet. Det var der allerede, og jeg var nødt til at benytte mig af det. Der er vist ingen tvivl om, at der er et layout på vej med det billede.






Udkast til dispensationsansøgning

Nu fik jeg endelig taget mig sammen. Jeg har skrevet et udkast til en dispensationsansøgning i forbindelse med mit speciale. Den er sendt til min would-be vejleder, så han kan læse den igennem, tilføje eller fratrække, skrive under og så skal den bare af sted til studienævnet. Jeg har ingen anelse om hvor lang tid, de så er om at godkende / afvise ansøgningen, men jeg påtænker nu at arbejde videre, som om intet var hændt.

I går og i dag har jeg været i fuld sving med at læse Disease and the Modern World, som er til sygdomskurset (sic!). Lone har allerede læst den, så jeg er lidt presset for at blive færdig selv. Bogen er interessant, men jeg er ikke enig med alle observationerne omkring pesten, så jeg glæder mig til vi skal have gæsteforelæsning med forfatteren den 26. marts.

fredag, februar 08, 2008

Længe siden

Der har været en del på spil i mit liv de seneste par uger, og så kan bloggen ikke være første prioritet, men nu er der lidt ro, og så må jeg hellere få opdateret. Jeg har scrappet et par layouts, lavet en del kort og et enkelt Valentines minialbum. Det sidste var til en dt-feature på Lifetime, og jeg må indrømme, at jeg ikke er ret vild med Valentines, men derfor kan jeg jo godt lave et projekt. Jeg regner med at putte det med i LM-auktionen senere på året.



Billedet er fra Tivoli, hvor Kristian og jeg var inde og kigge på juleilluminationer og -lys 30. december. Vi havde vores trefod med, så vi rigtig kunne tage billeder af lyset. Jeg ville lave et layout, som var mørkt men stadig balanceret så det ikke blev dystert. Endnu en gang har jeg brugt boshers, og de to af dem er stemplet med kinesiske tegn, så de passer til temaet.

Her er så Valentines minialbummet, som vel taler for sig selv. Jeg har brugt en masse forskellige alfabetstickers, blandt andet mine elskede thickers. De giver altså virkelig noget særligt. På kortene her under har jeg også brugt thickers, men denne gang er det tallene, jeg har forsøgt at få brugt. Der er alt for mange tal med i sådan en pakke thickers, og det er ikke ret tit, jeg bruger tal på mine layouts. Hvad gør du?


Layoutrt her er med billeder af mig, der skærer mit første græskar. Papirerne er fra Scenic Route, mens flagremusene er fra Making Memories. Jeg ville have layoutet til at være rent men samtidig minde mig om Halloween.
Sidst men ikke mindst er der et helt spritnyt layout af Bertram. Vi kan vel godt regne ud, hvem der er ansvarlig for bukserne på hovedet...? De glade papirer er fra American Craft, og igen er titlen skabt med thickers. Man bliver glad af billeder og papirer som disse.


Foruden scrap har jeg brugt tid på mit speciale samt de to kurser, jeg tager på KU her i foråret. Det ene om USA i 1900-tallet og det andet om de store epidemier 1500-1960. Sygdomshistorie interesserer mig virkelig meget. Det er et kompliceret og interessant område at studere. Og særligt pestens hærgen har en særlig fascination for mig. Jeg regner med at skrive opgave om det store pestudbrud i Marseilles i 1720. Men mere om det, som kurset skrider frem.